Ballast Nedam bouwt bio-energiecentrale in Delfzijl

Persbericht van PR Newswire

NIEUWEGEIN, Nederland, July 27, 2011 /PRNewswire/ --

Ballast Nedam zal eind 2011 in consortium starten met de bouw van een Bio Energie Centrale (BEC) in Delfzijl voor opdrachtgever BioEnergieCentrale Delfzijl B.V. (Eneco Solar, Bio & Hydro B.V.) In het consortium werkt Ballast Nedam samen met het Duitse Areva Renewables GmbH en het Finse Metso Power Oy. De centrale heeft een vermogen van 49 megawatt en zal energie gaan produceren uit gerecycled afvalhoutsnippers.

De opdracht voor Ballast Nedam bedraagt circa EUR 48 miljoen. De werkzaamheden van Ballast Nedam bestaan uit het begeleiden van het vergunningentraject en design & construct van de civiele en bouwkundige onderdelen van het project.

De centrale BEC Delfzijl komt langs het zeehavenkanaal te staan en wordt in de zomer van 2013 in bedrijf genomen. Het vermogen van 49 megawatt levert capaciteit voor de elektriciteitsbehoefte van 120.000 huishoudens. In Nederland wordt momenteel circa 90 megawatt aan houtgestookte energie geleverd door vier centrales, die meestal gekoppeld zijn aan afvalverbrandingsinstallaties.

Ballast Nedam bewerkstelligt een optimale coördinatie voor de opdrachtgever door integratie van de werkprocessen in de keten. Met haar eigen interne specialistische bedrijven biedt Ballast Nedam ketenintegratie voor dit project. Ballast Nedam Engineering, Ballast Nedam Funderingstechniek en Ballast Nedam Specialistisch Grondverzet zijn verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de werkzaamheden.

Dit project onderschrijft de strategie van Ballast Nedam om zich te richten op de integrale projecten en op de nichemarkten zoals de industriebouw, de ziekenhuizen, de offshore windmolens, secundaire grondstoffen en alternatieve brandstoffen.

Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. De onderneming is met (integrale) projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden van mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie. Internationaal is Ballast Nedam actief in een aantal expertisegebieden. Ballast Nedam levert project-, proces- en contractmanagement in de fasen ontwikkeling, realisatie en beheer. Daarnaast levert de onderneming specialistische kennis en (deel)producten. Ballast Nedam is genoteerd aan de NYSE Euronext-beurs in Amsterdam. Het aandeel is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index.



Razende Robot Reporter