Gemeente Hardenberg

Duizendste bezoeker voor Sesamstraat-expo

26 juli 2011

Theater de Voorveghter in Hardenberg heeft dinsdag de duizendste bezoeker van de Sesamstraattentoonstelling begroet. De tentoonstelling is sinds zaterdag geopend.

Sesamstraat in Theater de Voorveghter Bert, Ernie, Tommie, Elmo en Pino zijn deze zomer in Hardenberg om te vieren dat Sesamstraat 35 jaar in Nederland is. Theater de Voorveghter is van 23 juli tot en met 21 augustus omgetoverd tot een
Sesamstraatmuseum. Bezoekers kunnen op de tentoonstelling een kijkje achter de schermen krijgen en uiteraard is er voor kinderen van alles te doen.

Gemiddeld bezochten op de eerste dagen zo'n 350 bezoekers per dag de tentoonstelling. Theaterdirecteur Jan Kroesen is tevreden met deze opkomst. "Het is gezellig druk hier. In het gastenboek staan reacties van kinderen uit heel Nederland die het hier heel leuk gehad hebben. Fantastisch om te zien hoe de kinderen zich hier vermaken!"

Het Mooiste van Sesamstraat
Van 2 augustus tot en met 17 augustus is in theater de Voorveghter elke dinsdag en woensdag de verjaardagsvoorstelling Het mooiste van Sesamstraat te zien. Het mooiste van Sesamstraat is een vrolijke familievoorstelling. Het is een origineel scrypt van Sjoerd Kuyper over een meisje Doedoe.

Doedoe heeft de hele wereld gezien, maar in Sesamstraat is ze nog nooit geweest. Bert, Ernie, Pino, Elmo en Tommie willen dat Doedoe blijft en daarom laten ze haar al het moois van Sesamstraat zien. Wat dat is? Of Doedoe blijft? Dat kan je zien in de voorstelling!

Parade
Op woensdag 27 juli en maandag 8 augustus trekt een bonte stoet door het centrum van Hardenberg. Onder andere Geronimo Stilton, Wollie en Izzi, Tinka, Wortel, en Hannah de Heldhaftige lopen mee in de parade. Dit zijn karakters die verbonden zijn aan recreatiebedrijven in het Vechtdal. Op woensdag 27 juli heten ze hun vrienden uit Sesamstraat welkom. Op 8 augustus staat de parade in het teken van de verjaardag van Sesamstraat. Beide parades beginnen om 16.00 uur vanaf het Boumanplein.