Ingezonden persbericht


Interoute sluit zich aan bij Cloud Security Alliance Bedrijven verzekerd van veiligheid private cloud van Interoute

Schiphol-Rijk, 27 juli 2011 - Interoute, eigenaar en operator van het grootste en meest geavanceerde netwerk in Europa, sluit zich aan bij de Cloud Security Alliance (CSA). Het bedrijf erkent al lange tijd het enorme potentieel van cloud-oplossingen en biedt vooraanstaande bedrijven wereldwijd private cloud-diensten met de noodzakelijke beveiliging om bedrijfskritische data op alle technologieplatforms te beschermen.

"Bedrijven die hun data toevertrouwen aan leveranciers van cloud-oplossingen, moeten de hoogst mogelijke veiligheid eisen. De Cloud Security Alliance en Interoute delen dezelfde filosofie: bedrijven in staat stellen om de voordelen van cloud computing te benutten zonder zich zorgen te hoeven maken over de veiligheid van hun data", zegt Joe Stevens, Chief Security en Risk Officer van Interoute. "Interoute richt zich op het beveiligen van data van Europese bedrijven in de cloud. Ons lidmaatschap van de CSA onderstreept dit."

De CSA is een ledenorganisatie die is opgericht om het gebruik van best practices voor veilige cloud computing te stimuleren. Daarnaast biedt de CSA opleidingen op het gebied van cloud computing om zo alle vormen van computing te helpen beveiligen. Interoute zet zelf strenge beveiligings- en compliancy-controles in en gebruikt een geïntegreerd Enterprise Security Management System voor zijn activiteiten. Dit systeem beschermt alle bedrijfskritische data binnen de private pan-Europese cloud van Interoute.

Jim Reavis, CEO van CSA: "We zijn verheugd met Interoute als nieuw lid van de Cloud Security Alliance. Steeds meer bedrijven kiezen voor cloud computing en goede beveiliging is essentieel. CSA richt zich op het stimuleren van best practices voor cloud-oplossingen om zo de noodzakelijke 'garanties' in de cloud te bieden. De deelname van Interoute, een van de grootste leveranciers van cloud-oplossingen, ondersteunt onze doelstellingen om de voordelen en verantwoordelijkheden van serviceproviders voor de beveiliging van data in de cloud te laten zien."

Interoute biedt een compleet portfolio van beveiligingsoplossingen, waaronder DDos-bescherming, firewalls, Intrusion Detection- en encryptiediensten, e-mailfiltering en een Web Application Firewall (WAF). Het Enterprise Security Management System van Interoute is gebaseerd op de best practice beheerrichtlijnen van de ISO 27001-certificering. Interoute heeft deze certificering ontvangen voor al zijn activiteiten en datacenters.

###
Over Cloud Security Alliance
De Cloud Security Alliance is een non-profitorganisatie voor het stimuleren van het gebruik van best practices voor beveiligingsgaranties in cloud computing. Daarnaast biedt de organisatie opleidingen op het gebied van cloud computing om alle vormen van computing te beveiligen. Een breed samenwerkingsverband van industriepartijen, bedrijven, associaties en andere belanghebbenden leiden de Cloud Security Alliance. Voor meer informatie zie www.cloudsecurityalliance.org en volg de CSA op Twitter @cloudsa.

Over Interoute
Interoute is de eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data dat bestaat uit meer dan 55.000 kilometer glasvezel, acht datacentra en 32 colocaties, en nog eens 150 partnerdatacentra door geheel Europa. Het full-service next-generation netwerk van Interoute bedient internationale klanten in verschillende sectoren, variërend van de detailhandel tot de ruimtevaartindustrie en van de financiële sector tot de farmaceutische industrie, naast alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor hostingservices, het leveren van wholesale bandbreedte en transitdiensten, het bieden van corporate connectiviteit en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door geheel Europa, in Noord-Amerika en Dubai, en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. Met het leveren van service en ondersteuning in vijftien Europese talen is Interoute een van de sleutelcomponenten in de digitale supply chain van Europa. Het netwerk is toekomstvast met de grootste capaciteit glasvezel van Europa en is toonaangevend in het leveren van innovatieve netwerktechnologieën, 'from the ground to the cloud'. Voor meer informatie zie: http://www.interoute.com.

Voor meer informatie: