Persbericht

LifeSize brengt HD-videoconferentie naar de cloud
LifeSize Connections en LifeSize Passport Connect bieden betaalbare videoconferentie voor breed gebruik

Dordrecht, 27 juli 2011 - LifeSize, onderdeel van Logitech, heeft LifeSize Connections gelanceerd. Dit is een cloudgebaseerd HD-videoconferentieplatform dat directe communicatie voor meerdere partijen biedt op enterpriseniveau. LifeSize Connections verbindt LifeSize videoconferentie-oplossingen in conferentieruimten met PC- of Mac-gebruikers. LifeSize heeft verder de LifeSize Passport Connect aangekondigd, een HD-videoconferentiesysteem geoptimaliseerd voor cloudgebaseerde platform. Het systeem biedt plug-and-play technologie en is prijstechnisch geschikt voor een bredere uitrol naar thuiswerkers en nevenvestigingen. De oplossingen van LifeSize worden in de Benelux aangeboden door GO Telecom, importeur en distributeur van voice- en videocommunicatiesystemen.

LifeSize Connections
Veel bedrijven zien de hoge apparatuurkosten en het gebrek aan IT-kennis als grootste hindernissen om traditionele video-infrastructuren lokaal uit te rollen. Bovendien maakt interoperabiliteit het voor gebruikers van lokaal geïnstalleerde videoconferentiesystemen lastig om verbinding te maken met leveranciers, klanten of collega's. LifeSize Connections helpt deze uitdagingen te elimineren door systeembeheer op afstand te bieden. De inzet van flexibele, op gebruik gebaseerde prijsmodellen en de mogelijkheid om op afstand samen te werken met iedereen die beschikt over een computer en webcam zijn tevens grote voordelen van de oplossing.

Gebruikers kunnen gratis gasten uitnodigen binnen Connections door hen een downloadlink en gastregistratie toe te zenden. LifeSize Connections biedt 9-weg HD-video bridging, data-encryptie en management. Het configureert automatisch endpoints en software-clients om firewalls te omzeilen en altijd directe verbinding op ieder netwerk te garanderen.

LifeSize Passport Connect
De LifeSize Passport Connect is het eerste product dat zowel gebruik maakt van Logitech- als LifeSize-technologie. De LifeSize Passport Connect combineert features en mogelijkheden van de LifeSize Passport, het voordeligste endpoint in de markt. Het systeem bevat een Logitech HD-camera en is interoperabel met belangrijke cloudgebaseerde oplossingen zoals LifeSize Connections en UC-oplossingen van onder meer Microsoft Office Communications Server 2007 R2, Microsoft Lync Server 2010, Alcatel-Lucent en Avaya.

De LifeSize Passport Connect is speciaal ontworpen om een eenvoudige gebruikerservaring te bieden wanneer gecommuniceerd wordt via cloudgebaseerde platformen. Omdat de oplossing ook met SIP-gebaseerde IP PBX-systemen werkt, kunnen gebruikers genieten van een plug-and-play gebruikerservaring van hoge kwaliteit. Bovendien biedt LifeSize een naamgebaseerd gebruikersbestand, waardoor gebruikers geen lange IP-adressen hoeven in te voeren.

"Sinds wij in 2009 door Logitech zijn overgenomen, hebben we samen actief gewerkt aan onze gezamenlijke visie om HD-videoconferentie net zo vanzelfsprekend te maken als bellen", zegt Stefan van Hoof, Director of Sales Benelux, Scandinavië & Frankrijk bij LifeSize. "Onze samenwerking met Logitech versnelt het wereldwijde gebruik van videoconferentie. We blijven de grenzen van kwaliteit, flexibiliteit en total cost of ownership verleggen."

Prijs en beschikbaarheid
LifeSize Connections is in het derde kwartaal van 2011 wereldwijd beschikbaar. De kosten (inclusief maximaal 9-weg 720p video bridging per gebruiker) bedragen:
· LifeSize Connections Desktop Client: ¤ 299,00 gebruiker/jaar
· LifeSize Connections Endpoint: ¤ 1.495,00 endpoint/jaar

De LifeSize Passport Connect is eveneens in het derde kwartaal van 2011 wereldwijd beschikbaar voor een prijs van ¤ 1.249,00 of ¤ 829,00 in combinatie met een eenjarig LifeSize Connections Desktop Client abonnement.

(500 woorden)