Ingezonden persbericht


Amsterdam 27 juli 2011 Persbericht

SIN IN: Zomers straattheater op NDSM-werf

Eerste avond groot succes, t/m 26 augustus nog vijf vrijdagavonden vanaf 22:00 uur

Locatie: Tuin Noorderlicht (NDSM-werf, Amsterdam)

De eerste avond van het straattheater festival SIN IN was een groot succes. Op 22 juli puilde de tribune uit en brachten nationale en internationale artiesten straattheater van topnivo. Op de NDSM-werf presenteert straattheaterartiest en -specialist Pieter Post de komende vijf vrijdagavonden de meest bijzondere nationale en internationale straattheateracts.

SIN IN, t/m 26 augustus, elke vrijdagavond, in de tuin van Cafe Restaurant Noorderlicht (NDSM-werf), aanvang 22.00 uur, toegang is gratis.

SIN IN presenteert straattheater pur sang. Iets wat zich niet snel zal herhalen, soms op het randje en altijd actueel. Voor deze eerste editie van SIN IN is gekozen voor de klassieke straatshow, een unieke discipline en misschien wel de oudste vorm van theater. Een bewust gekozen, zeer persoonlijke, speelvorm van actie en reactie in samenspel met het publiek waarbij improvisatie een belangrijke rol speelt. Straattheater in deze vorm is de levendigste vorm van theater die er is.

Pieter Post neemt samen met Stichting NDSM-werf en Café Restaurant Noorderlicht het initiatief tot de eerste Straattheaterzomer op de NDSM-werf in Amsterdam.

Op het programma van SIN IN staan oa internationale artiesten zoals Wurre Wurre, Bernard Massuir, Fratelli Fiasco, Michael Helmerhorst, Chris Lynam, Skate Naked.

Met een pracht van een programma en het IJ en de stad op de achtergrond is de tuin van Noorderlicht de uitgelezen plek voor een zwoele zomeravond.

SIN IN is een initiatief van het SIN dat in het najaar 2011 zijn deuren zal openen op de NDSM werf. SIN staat voor Straattheater Instituut Nederland. Het SIN zal kleinschalig beginnen met een kleine theaterzaal, bibliotheek, vergaderruimte, filmzaaltje, kantoor, repetitie zaal en een decorwerkplaats. Maar daarna gaat SIN nog veel meer bieden: museum, archief, informatie, ontmoetingscentrum en zal het activiteiten voor en met binnen en buitenlandse straattheatermakers ontwikkelen.

Programma per vrijdagavond

29 juli (aanvang = later! 23.00 uur): Wurre Wurre / Mr. Jones / Freddy the Super Teddy

5 Augustus: Bernard Massuir / The Ministry of Shortcuts / Roedel

12 augustus: Fratelli Fiasco / Mark Kingsford / Michael Helmerhorst

19 Augustus: Chris Lynam / Fockschaep / Mr. Jones

26 Augustus: Skate Naked / Mr. Jones / Helena de Koe

Meer info vindt je op www.ndsm.nl

SIN IN is een samenwerking van Pieter Post, Stichting NDSM-werf en Café Restaurant Noorderlicht. Met dank aan het AFK en Botel.