Ingezonden persbericht


Mediainformatie, juli 2011, 2
Stichting Natuurkunst Drenthe

Uitbreiding kunstwerken 'Dorpsgezichten'

Het project Dorpsgezichten( dat in 2009 met het bezoek van Koningin Beatrix van start ging) wordt komende weken uitgebreid met drie nieuwe kunstwerken. Deze week (30) realiseert de Italiaanse kunstenaar Bettino Francini een monumentale houten structuur. In week 30 en 31 werkt Herb Parker (USA) aan een grootschalig project met ca. 400 palen.

Franicini's kunstwerk met als titel 'Contemporan'(eigentijds) kreeg inmiddels als ondertitel 'Het Gebint'. De kunstenaar zag de imposante gebinten van Drentse boerderijen en vond het een mooie aanvulling.Bettino Francini was eerder te gast tijdens de vijfde editie in 2009. Van zijn hand was toen het beeld 'Nest' met als thema OverLeven. Op de foto de constructie bij houtzagerij Jan Kroes in Zweeloo. Later vindt het een plaats bij Aalden aan de rand van het natuurgebied (Koemarsendijk)

Herb Parker is druk in de weer met zijn 'Drenthe Cathedral' een stevig en stabiel dat wordt opgebouwd uit ca 400 palen rondhout die stevig met elkaar worden verbonden. Deze kunstige kathedraal komt te staan op het parkeerterrein van Staatsbosbeheer aan de Schapendijk. Hier is tevens het nieuwe informatiebord te vinden met gegevens over de omgeving en over de laan met omgekeerd perspectief die daar geplant is. Herb Parker heeft daarbij hulp van enkele vrijwilligers van Staatsbosbeheer en twee werknemers van De Bentheimer uit Coevorden. Het zijn Ricardo Martens en René Meijer. Voor hen een interessant leerproject, te zien hoe met eenvoudige middelen toch een imposant bouwwerk ontstaat.