Ingezonden persbericht



---





PERSBERICHT

Groeneveld Italia S.r.l. viert 25 jarig productiejubileum

Een kwart eeuw topkwaliteit uit Groeneveld's belangrijkste productielocatie

In het jaar dat Groeneveld Group uit Gorinchem haar 40-jarig bedrijfsjubileum viert, wordt bij Groeneveld Italia S.r.l. het 25-jarig productiejubileum gevierd. Groeneveld-producten worden al sinds 1980 in Italië geproduceerd, maar in 1986 werd in Noord Italië een compleet nieuwe eigen fabriek in gebruik genomen. Met state of the art productiefaciliteiten, een innovatieve research en developmentafdeling en toegewijd personeel, worden hier nagenoeg alle producten van Groeneveld en GreenCat ontwikkeld en geproduceerd. Jaarlijks worden hier alleen al 40.000 automatische vetsmeersystemen geproduceerd.

Groeneveld produceert en levert een breed programma automatische vetsmeersystemen, het OilMaster oliemanagementsysteem, GreenSight actieve veiligheidssystemen en camera's, snelheidsbegrenzers en de Boardcomputers van GreenCat. Met meer dan 2.500 verschillende producten en kits, is de variëteit van Groeneveld producten even breed als de toepassingsgebieden. Groeneveld Italië zorgt voor de directe levering van alle Groeneveld en GreenCat producten aan de eigen vestigingen van de Groeneveld Groep, aan zelfstandige importeurs en aan toonaangevende OEM's , waaronder Volvo, Caterpillar, Mercedes, EvoBus, DAF, MAN, VDL, Komatsu, Liebherr, Bell, JCB en talrijke andere gerenommeerde producenten van trucks, bussen en grondverzetmaterieel.

Eigen ontwikkeling en productie

Groeneveld heeft al vele jaren de filosofie, dat als je het beste product wilt leveren, je dit zelf moet ontwikkelen en produceren. Groeneveld daarom heeft eigen ontwikkelingscentra in Nederland, Israël en Italië en eigen productiefaciliteiten. De sensoren en software van het GreenSight veiligheidssysteem worden in Israel geproduceerd, alle andere producten van Groeneveld komen uit de moderne fabriek in het Noord Italiaanse Cassago Brianza. "een uitstekende locatie voor een productiebedrijf als het onze", aldus Groeneveld's technisch directeur Willem van der Hulst, die al dertig jaar bij de onderneming verantwoordelijk is voor productontwikkeling en productie. "Noord Italië kent geweldig veel hoogwaardige toeleveranciers, waar wij componenten laten produceren, die we vervolgens op onze moderne productielijnen tot eindproducten assembleren. Wij zitten hier midden tussen honderden bedrijven en bedrijfjes die de hoogste kwaliteit leveren op gebied van machinale metaal- en kunststofbewerking, elektronica, fijnmechanica en bijvoorbeeld subassemblage. Dat maakt deze locatie in Noord Italië uniek in Europa."

Kwaliteitsmanagement

Kwaliteit staat bij Groeneveld hoog in het vaandel. Klanten over de hele wereld vertrouwen dag in dag uit op de producten en systemen van Groeneveld; in het wegtransport, in het openbaar vervoer en bij de spoorwegen, in het grondverzet en in de mijnbouw, in de agrarische sector en

in de industrie. Daarom gelden niet alleen de hoogste kwaliteitsnormen in het eigen productiebedrijf van Groeneveld, dat uiteraard ISO-gecertificeerd is, maar ook ten aanzien van de talrijke toeleveranciers.

Alle leveranciers moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en worden regelmatig geëvalueerd door Groeneveld's eigen kwaliteit- en inkoopafdelingen. Zo wordt de hoogste kwaliteit van het eindproduct gegarandeerd, de basis voor optimale klanttevredenheid.

Klaar voor verdere groei

In totaal meet het bedrijfsterrein van Groeneveld Italia een oppervlakte van 14.500 m², waarvan 7.000 m² is bebouwd, met 5.600 m² uitsluitend voor productie. Verder omvat het complex een modern kantoorgebouw, waarin ook Productontwikkeling is gevestigd. Bovendien is bij Groeneveld Italia ook het centrale magazijn gevestigd, dat het logistieke hart vormt voor de distributie naar de regionale logistieke centra van Groeneveld in Nederland, Frankrijk, Noord-Amerika en Australië, alsmede naar talrijke importeurs en OEM's.

De moderne productiefaciliteiten, waar in twee ploegen kan worden gewerkt, en het logistieke centrum, zijn volledig berekend op de ambitieuze groeiplannen van Groeneveld voor de komende jaren.

Gorinchem, 27 juli 2011

Fotobijschriften:


1. De Groeneveld fabriek in het Italiaanse Cassago Brianza


2. Moderne productiefaciliteiten voor de assemblage van automatische smeersystemen.


3. Vanuit het logistiek centrum worden zowel de regionale magazijnen als de importeurs en OEM's beleverd.


4. Research & Development is een onmisbare schakel in het streven naar kwaliteitbeheersing.


5. Eén van de vakkundige werknemers in de Groeneveld Italia fabriek.