Evangelische Omroep

Nr. 181 Hilversum, 8 april 2011

UPSIDE DOWN
Elke woensdag vanaf 27 juli, 19.30 uur op Nederland 3

In EO-serie van het candid-programma Upside Down zetten Sjoerd, Michiel, Rutger en Rick de boel flink op z'n kop met grappen en hilarische confrontaties. Allevier hebben ze het syndroom van Down en willen ze voor eens en altijd afrekenen met het beeld van die schattige, hulpeloze jongens die je niet serieus hoeft te nemen. Met een flinke dosis zelfspot en humor, houden ze bekende en onbekende Nederlanders voor de gek. De verborgen camera registreert genadeloos hoe er gereageerd wordt op de jongens als zij de rollen omdraaien. Laat tattookoning Henk Schiffmacher zijn 'collega' Michiel een tattoo zetten? Wat doet Jörgen Raymann als zijn hagelnieuwe Porsche niet meer werkt en de ANWB monteurs Down blijken te hebben? En: hoe gaat Xander de Buisonjé om met wel heel opdringerige fans?

Website: www.eo.nl/upsidedown

Upside Down, woensdag 27 juli, 19.30 uur, Nederland 3 Sebastiaan Labrie
Wat doe je als de fotograaf een shoot met jou heeft, maar weggeroepen wordt en jou achterlaat met zijn twee Down-neefjes? Neefjes, die het huis onveilig maken en jou tot het uiterste drijven. Het overkomt acteur en presentator Sebastiaan Labrie. En: stel je gaat lekker lunchen in een restaurant en iedereen staart jou aan omdat van jouw tafeltje de meest gênante boeren en winden af lijken te komen. Je schaamt je kapot, zeker als andere gasten jou erop aanspreken.

Upside Down, woensdag 3 augustus, 19.30 uur, Nederland 3 Henk Schiffmacher
Laat tattoo-koning Henk Schiffmacher zich tatoeëren door een jongen met Down? In Upside Down komt om de week ook een special guest langs. Deze wordt door een van de teamleden geïnterviewd om vervolgens samen reacties van het publiek te testen op hun dubbele handicap. Deze week gaat Rick op stap met Sharon, die lilliputter is. En: stel je brengt je kapotte auto naar de garage en treft daar een 'autofluisteraar' aan die geen goed woord over heeft voor jouw rijstijl, maar je wel met een gepeperde rekening opzadelt.

Upside Down, woensdag 10 augustus, 19.30 uur, Nederland 3 Jörgen Raymann

Jörgen Raymann weet dat hij naar de fysiotherapeut gaat voor een massage. Wat hij niet weet, is dat zijn vrouw de crew van Upside Down intussen de reservesleutels van zijn hagelnieuwe Porsche heeft gegeven. En die start ineens niet meer als Jörgen klaar is en weg wil rijden. De 'ANWB' helpt graag, maar of Raymann daar zo blij mee is... En: stel je solliciteert op een baan voor administratief medewerker, je komt het kantoor binnen en voor je zit een tot in de puntjes verzorgde directeur, maar wél met syndroom van Down...

Upside Down, woensdag 17 augustus, 19.30 uur, Nederland 3 Kim-Lian van der Meij
In deze aflevering: je rijdt op klaarlichte dag door het dorp en wordt staande gehouden door twee politieagenten die je vragen te blazen. Je hebt geen druppel gedronken, maar wordt toch gedwongen om recht over een lijn te lopen, al hinkelend op een toeter te blazen en laat je kenteken afnemen. En waarom pik jij dit alles? Juist: omdat agenten met Down nu eenmaal met heel veel wegkomen. Ook test Caroline in de viskraam hoe mensen op haar handicap -Gilles de la Tourette- reageren als de vissen letterlijk in het rondvliegen. En musicalster Kim-Lian van der Meij krijgt het zwaar te verduren als een fotoshoot wordt verstoord door twee 'medewerkers' die het wel erg bont maken.

Upside Down, woensdag 24 augustus, 19.30 uur, Nederland 3 Stacey Rookhuizen
In deze aflevering test garagehouder Rick hoe platenbaas en Xfactor-jurylid Stacey Rookhuizen reageert als hij met droge ogen zegt haar gloednieuwe auto aan een ander stel te hebben verkocht. En: hoe ga jij als tegenkandidaat van een nieuwe quiz om met tegenspelers die enorm vals spelen en daar nog over opscheppen ook.? Michiel en Rick testen het.

Upside Down, woensdag 31 augustus, 19.30 uur, Nederland 3 Xander de Buisonjé
In deze aflevering denkt Xander de Buisonjé een jingle te gaan inspreken bij de geluidsstudio als hij op de stoep claimerige fan Michiel tegen het lijf loopt. Wat doet deze zanger als hij vervolgens door twee Downers wordt klemgereden die alleen willen vertrekken als hij geknield zijn grootste hit zingt.? De blinde Marjoke test samen met Rutger hoe tolerant gasten bij de kapper zijn tegenover een kapster die niet kan zien , maar wel kan 'voelen'. En: paniekvoetbal bij een team dat na vertrek van de echte scheidsrechter het met een fluitende Downer moet doen.


---
Noot voor redactie,