Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

BARRY ATSMA EN LOUIS TALPE MAKEN STERRENCAST FAMILIESERIE 'HET GORDIJNPALEIS VAN OLLIE HARTMOED' COMPLEET

Acteurs Barry Atsma (Komt een vrouw bij de dokter, Loft) en Louis Talpe (Mega Mindy, Gooische Vrouwen) hebben een rol bemachtigd in de familieserie Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed van regisseur Norbert ter Hall en scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm.

Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed gaat over de 9-jarige Ollie Hartmoed die een buitengewone en gecompliceerde familie heeft. Zijn vader is bezig aan zijn 3e huwelijk en zijn moeder trekt in bij haar nieuwe vriend en diens kinderen. Ollie heeft talloze halfzussen, stiefbroertjes, adoptiezusjes en er is een baby op komst. Als Ollie's opa en oma dan ook nog uit elkaar gaan, heeft iedereen ruzie met iedereen en ligt de hele familie Hartmoed met elkaar overhoop.

Ollie voelt zich het meest verwant met zijn overgrootvader, de 99 jarige Opapa. Hij heeft voor zijn 100e verjaardag een bijna onmogelijke wens: de hele familie Hartmoed bij elkaar.

En zo begint Ollie's missie: met de nodige vindingrijkheid, veerkracht en humor probeert hij de wens van Opapa te vervullen en tegelijkertijd het Hartmoed Gordijn Paleis, het ooit zo prestigieuze familiebedrijf, van de ondergang te redden.

Eerder werd bekend gemaakt dat de grote sterrencast bestaat uit onder andere Leontine Borsato (Voetbalvrouwen), Susan Visser (Gooische Vrouwen), Aart Staartjes (Sesamstraat), Bracha van Doesburgh (S1ngle, de Eetclub), Kitty Courbois (Happy End), Rick Paul van Mulligen (A'dam - e.v.a.), Trudy de Jong (ja zuster, nee zuster), Gijs de Lange (Klokhuis), Sebastiaan Labrie (Goede tijden, Slechte tijden,) en Teun Stokkel.

Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed wordt geproduceerd door Lemming Film en is een coproductie met Willy Waltz International, VPRO, Wallimages, Casa Kafka, A Private View en VRT. De serie wordt mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds. De opnames vinden plaats in Seraing, in het zuiden van België.

De VPRO zal de serie vanaf 17 december wekelijks uitzenden op zaterdagavond om 19.00uur bij Z@pp.


- EINDE PERSBERICHT -

www.lemmingfilm.com