Politie Twente

Aanrijding met letsel
Enschede
Op dinsdag 26 juli omstreeks 14.00 uur vond op de Oostweg een aanrijding plaats tussen een busje en een personenauto. Een 26-jarige bestuurster uit Enschede moest remmen omdat voor haar een bestuurder zijn auto keerde. Een achterop komende 42-jarige bestuurder eveneens uit Enschede bemerkte dit te laat en botste achter op de auto van genoemde bestuurster. Zowel de bestuurster als haar 34-jarige passagier uit Enschede moesten voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis. (2011071414)

Onder invloed op bromfiets, rijbewijs kwijt Hengelo
Op de Oldenzaalsestraat werd woensdagochtend 27 juli omstreeks 04.00 uur een bromfietsbestuurder gecontroleerd. Nadat het rijgedrag agenten was opgevallen werd de bromfietsbestuurder, een 22-jarige man uit Hengelo, gecontroleerd. Het was al snel duidelijk dat de man alcohol gedronken had. Na de afgenomen blaasproef op het politiebureau bleek dat de man met een promillage van 1,51 had gereden. De man was beginnend bestuurder. Het rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man zal proces-verbaal opgemaakt worden. (2011071579)

Auto inbreker op heterdaad betrapt Almelo
In de nachtelijke uren van woensdag 27 juli werd een man op heterdaad betrapt bij het inbreken in een auto aan de Rozenstraat. Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie melding dat er in de Rozenstraat in en auto was ingebroken. Het echtpaar van wie de auto was, had de achtervolging ingezet en de inbreker in de Tulpenstraat onder controle gebracht. De inbreker, een 37-jarige man uit Deventer, werd door de politieagenten aangehouden. Hij werd overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne en voor nader onderzoek ingesloten. (2011071567)

Huisverboden uitgereikt

Enschede

Een 55-jarige man uit Enschede heeft woensdag 27 juli een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011025776)

Hengelo
Een 42-jarige Hengeloër heeft dinsdag 26 juli een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. Hulpverlening wordt opgestart. (2011071264)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Diefstal bestelauto
Markelo
Dinsdag 26 juli is tussen 06.00 uur en 16.30 uur een beige kleurige Volkswagen Transporter TDI voorzien van het kenteken 59-BL-PK ontvreemd vanaf de parkeerplaats aan de Holterweg. De 38-jarige Almelose eigenaar heeft aangifte gedaan.

Politie Twente verzoekt getuigen van deze diefstal zich te melden. Ook getuigen die weten waar de bestelauto zich nu bevindt worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene politienummer 0900-8844. (2011071489)

Opmerkelijke vangst
Almelo
Op woensdag 27 juli omstreeks 02.30 uur controleerde de politie een personenauto op de A1. De auto viel surveillerende agenten door het slingerend rijgedrag op. Toen de agenten de auto en inzittenden wilde controleren ging deze er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging kon de auto toch aan de kant gezet worden. Hier bleek al snel dat de bestuurder, een 23-jarige man uit Rotterdam, alcohol gedronken had. De passagier, naar later bleek een 24-jarige man eveneens uit Rotterdam, kon zich niet legitimeren. Beiden werden aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne. Nader onderzoek in de auto leverde nog een joint, een vuurwapen en een pakje vals geld op. Beide heren zijn voor nader onderzoek ingesloten. (2011071583)

Jongen zonder rijbewijs
Enschede
Aan de Brammelobrink werd op woensdag 27 juli omstreeks 04.30 uur een auto gecontroleerd. Toen de bestuurder van deze auto merkte dat de politie hem wilde controleren, probeerde hij weg te rijden. Na een kleine achtervolging lukte het de agenten om de auto in de Brammelobrink aan de kant te krijgen. De bestuurder, een 16-jarige jongen uit Enschede, verklaarde dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Dat was ook de reden dat hij geprobeerd had om weg te rijden. De jongen is na verhoor overgedragen aan zijn ouders. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011071584)

Invordering rijbewijs
Enschede
Werd op de A35 tussen 09.00 en 12.00 uur op dinsdag 26 juli met behulp van een lasergun een snelheidscontrole gehouden. De controle gold de extreem hardrijders. In totaal werden 11 bestuurders bekeurd. De hoogste snelheid, 152 km/u, daar waar 100 km/u is toegestaan, betekende voor een 34-jarige bestuurder uit Loenen dat hij ter plaatse zijn rijbewijs kon inleveren. (2011071336)
-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

27 juli 2011
Telefoon : 053-4555588


---- --