Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Olympische Spelen non-stop, live en online op Eurosport's sport- en entertainmentplatform

EUROSPORT TELT AF NAAR LONDEN 2012

Met de bekendmaking van haar on-air en online Olympische aanbod, is voor sportplatform Eurosport het aftellen begonnen: nog precies één jaar tot Londen 2012. Official Olympic broadcaster Eurosport is er 24 uur per dag bij, waarvan meer dan 10 uur live.

Tijdens Londen 2012 telt het on site team van Eurosport zo'n 75 journalisten en productiemedewerkers. Samen produceren zij meer dan 380 uur aan live coverage, ook in high definition. Het aanbod wordt gecompleteerd door volledige mobiele coverage en een platform van websites in 11 verschillende talen, met onder meer het laatste nieuws, live uitslagen, kalenders, infographics, informatie over sporten en sporters, interviews en social media functionaliteiten.

Om sportliefhebbers inhoudelijk zo goed mogelijk te bedienen en ze ook gevoelsmatig mee te nemen naar 'het hart van de actie', verzorgt Eurosport in aanloop naar en gedurende de Spelen diverse Olympische magazines, waaronder Pool Talk, Photo Finish en Olympic Legends. Olympisch sportnieuws komt in newsflashes aan bod en Eurosport strikte de voormalig Olympisch kampioenen Maurice Greene en Pieter van den Hoogenband als Olympische experts. Ook op 'the road to' zijn zij voor Eurosport actief.

De kick-off van Eurosport's Olympische countdown begon afgelopen week al met de WK zwemmen (op dit moment in Shanghai en met Pieter van den Hoogenband als expert) en wordt vervolgd met de WK atletiek in Zuid Korea (vanaf 27 augustus), de WK roeien in Slovenië (vanaf 28 augustus) en de WK wielrennen in Denemarken (vanaf 19 september). Eurosport's sportieve countdown zélf komt tot uiting in een serie korte items, gewijd aan de Olympische beleving van enkele Olympische topatleten uit het heden en het verleden, waaronder Pieter van den Hoogenband, Maurice Greene, Jonathan Edwards en Caroline Wozniacki.

Danny Menken, managing director van Eurosport Benelux, kijkt uit naar Londen 2012: "We zijn natuurlijk al 20 jaar official Olympic broadcaster, maar Londen 2012 wordt wel écht een hoogtepunt. Met een ongekend compleet Olympisch live-aanbod en absolute topconsultants in huis, brengen we meer dan ooit elke sport, en dus ook elke emotie naar de Nederlandse en Vlaamse huiskamers. Ik verwacht dan ook zeker een piek in onze performance, volgend jaar zomer."

Jouw sport.
Jouw emotie.

De Eurosport Groep is het grootste sport- en entertainmentplatform van Europa. Eurosport, de nummer 1 pan-Europese TV-zender, wordt in 20 talen uitgezonden, bereikt 125 miljoen huishoudens in 59 landen. Eurosport HD is de high definition simultaanzender van Eurosport. Eurosport 2, 'the new generation sports channel', bereikt 51 miljoen huishoudens in 17 talen en 47 landen. Eurosportnews is Eurosports sportnieuwszender en wordt wereldwijd uitgezonden. Eurosport Asia/Pacific bereikt 15 landen in die regio. Eurosport Events richt zich op organisatie, management en promotie van grote internationale sportevenementen. Eurosport's online sportplatform (deels co-branded door Yahoo !) is Europa's meest bezochte online sportbestemming met meer dan 14 miljoen unieke bezoekers per maand. Eurosport Mobile biedt live streaming en mobiele websites en -applicaties in 9 talen, voor sportnieuws en de laatste uitslagen. Met de Eurosport Player kijkt men online naar Eurosport, Eurosport HD, Eurosport 2, Eurosportnews en evenementen die níet op TV te zien zijn.




Ingezonden persbericht