Ingezonden persbericht


Persbericht
Leukste dorp van Overijssel: Zwartsluis

Studio Bontemps produceert het lied van Zwartsluis Thijs Corporaal ontvangt eerste exemplaar

Thijs Corporaal is nog maar net weer begonnen met de campagne voor de tweede ronde van het leukste dorp van Overijssel, of een volgende promotie voor het dorp Zwartsluis is er al weer. Achter de schermen is er hard gewerkt aan een lied voor het dorp. Baudewijn Mooiweer van Studio Bontemps is er dan ook trots op dat hij Thijs Corporaal het eerste exemplaar van het lied kon uitreiken in zijn studio.

Het was onlangs een drukte van belang in Studio Bontemps. "In mijn studio heb ik de mogelijkheid om maximaal vijf stemmen tegelijkertijd op te nemen. Nu moet je voorstellen dat onze wens was dat het lied gezongen zou worden door een heel koor en een solist! En dus waren er in de studio het popkoor Noisz, verschillende zangers van Mixed en Barbara Lok. Dat betekende dat ze in groepjes van vijf de stemmen hebben ingezongen. Vervolgens heb ik al deze stemmen in elkaar gemixed met dit lied tot resultaat!" legt Baudewijn Mooiweer uit.

Het is niet het enige dat Baudewijn heeft gedaan. "Het refrein stond vast, dat kregen we aangeleverd van RTV-Oost. Het was de opdracht voor elke halve finalist om zelf voor coupletten te zorgen. Baudewijn heeft de teksten geschreven", verklapt Thijs Corporaal, die natuurlijk verschrikkelijk trots is op het lied. Op de achtergrond in de studio is het lied te horen en één ding valt meteen op aan de tekst: zo af en toe lijkt het wel het aloude volkslied van Zwartsluis!

"Dat klopt", lachen beide heren, "het is een veel gehoorde reactie. Veel mensen vinden het jammer dat tijdens 'Zet 'm op 11' dit de opdracht is, en dat het niet de bedoeling is dat we ons eigen volkslied gewoon mogen zingen. We zijn toch wel trots op dat volkslied."

Baudewijn heeft een tijd terug al eens een eigen versie van het Sluziger volkslied gemaakt en dit op YouTube geplaatst. Dit nummer begint een ware Sluziger hit te worden en wordt in diverse kroegen met regelmaat gedraaid. "Doordat ze mijn nummer in de kroegen hier waarderen en de reacties op de site besefte ik dat het belangrijk was het volkslied in dit lied van Zwartsluis te verwerken, zeg maar een moderne versie van het volkslied", vult Baudewijn aan.

Woensdag 27 juli wordt een belangrijke dag voor Zwartsluis. Dan komt de Zet 'm op 11 tour van RTV-Oost naar Zwartsluis en moet het dorp laten zien hoe leuk het dorp is. "Dan moeten we ook met zoveel mogelijk Sluzigers het lied laten horen! De tour komt in de omgeving van de Albatros en Vishandel Van Slooten. Daar zal het lied gezongen worden. En we doen nu dan ook een oproep dat zoveel mogelijk mensen hier naar toe komen om mee te gaan zingen. Een tijdstip laten we nog weten. Het lied komt voor die tijd natuurlijk op onze site, zodat iedereen alvast kan oefenen", vertelt Thijs Corporaal.

Stemmen voor het leukste dorp Zwartsluis kan nog tot eind augustus. Degenen die tijdens de eerste ronde gestemd hebben, moeten weer opnieuw stemmen, de oude stem uit de eerste ronde telt niet meer bij de tweede ronde!

Voor meer info en het uitbrengen van een stem: http://www.leukstedorpvanoverijssel.nl/candidate/details/924


---- --