Lang weekend Barcelona favoriete stedentrip singles


Oosterhout, 20110727 -- Van alle interessante steden heeft Barcelona nog altijd de grootste aantrekkingskracht op singles. Maar liefst 88 procent van hen kiest deze metropool als meest favoriete bestemming voor een stedentrip. Voor de duur kiest met het liefst voor een lang weekend van maandag tot vrijdag. Dit blijkt uit onderzoek van online reismagazine Single2Travel.nl dat 545 singles aan de tand voelde over korte singlereizen.

Top 5 populairste steden
De single verkiest Barcelona nog altijd massaal boven alle andere mooie, interessante steden in Europa. De combinatie van cultuur, lekker eten, uitgaan en strand blijkt een onweerstaanbare combinatie. Rome komt op een goede tweede plaats en Parijs en Londen nemen een gedeelde derde positie in. Berlijn en Venetië hobbelen hier achter aan op staan op vier en vijf. De minst populaire steden bij singles zijn Nice en Sevilla.

Lang weekend & midweek
De gewenste duur van een lekkere citybreak ligt op een dag of vier. Vooral het lange weekend, van vrijdag tot maandag of van donderdag tot zondag geniet bij verreweg de meeste singles de voorkeur. Ook een midweek vinden veel singles aantrekkelijk. Opvallend is te noemen dat het reguliere weekend de minst aantrekkelijke dagen zijn om op stedentrip te gaan.

Citybreaks voor singles
De drempel om met andere singles een stedentrip te maken ligt nog altijd hoog. Slechts 8 procent van de geënquêteerden heeft al wel eens deelgenomen aan een citybreak voor alleen singles. Een overige 69 procent laat weten het nog niet te hebben aangedurfd, maar het wel van plan te zijn. Het aantal gewenste medereizigers ligt voor 74 procent tussen de 10 en 14 deelnemers.

Prijskaartje
Op de vraag wat men wil betalen voor een vierdaagse stedentrip inclusief goed hotel, vliegtickets, maaltijden, excursies en reisbegeleiding zegt het overgrote deel van de ondervraagden tussen de 500 en 600 euro te willen uitgeven. Zo’n 93 procent van de 545 ondervraagde singles is HBO of hoger opgeleid. Daarvan was 54 procent man en 46 procent vrouw.

Single2Travel.nl