Hoefnet

Nieuws

WK-juryleden op PrimeVal Paardenspektakel Beekbergen

24-05-2011

Tijdens het PrimeVal Paardenspektakel Beekbergen van 28 tot en met 31 juli worden de deelnemers door een aantal internationale juryleden beoordeeld die ook verantwoordelijk zijn voor de jurering van het Wereldkampioenschap tweespan paarden 2011. De organisatie biedt op deze manier de deelnemers de unieke gelegenheid zich optimaal op dit WK, dat drie weken later wordt gehouden in het Franse Conty, voor te bereiden.

De internationale WK-juryleden Dr. Klaus Christ uit Duitsland, Diana Brownlie uit Groot-Brittannië en Bert Jambon uit België jureren de twee-en vierspanrijders op de terreinen van Riant Equestrian Centre in Beekbergen. Het jurycorps in Beekbergen wordt voorgezeten door internationaal jurylid Peter Bonhof uit Epe en het jurycorps van het PrimeVal Paardenspektakel wordt gecompleteerd door de uit Apeldoorn afkomstige Gerrit Kraai, die in Conty als reserve jurylid fungeert.

De FEI technisch afgevaardigde in Beekbergen is de Brit Ian Douglas, die deze functie ook vervult op het WK in Conty. De parcoursbouw is in handen van Jeroen Houterman en de Duitser Dr. Hartmut Kaufmann, die in 2012 verantwoordelijk is voor het parcours op het WK vierspannen in het Duitse Riesenbeck.

"Beekbergen is voor een groot aantal Nederlandse en internationale tweespanrijders de laatste kans om zich in de kijker van hun bondscoach te rijden," licht organisator en oud-wereldkampioene Mieke van Tergouw toe. "We willen de deelnemers de gelegenheid bieden in Beekbergen de laatste puntjes op de `i' te zetten. Door drie van de vijf WK-juryleden uit te nodigen creëren we een generale repetitie voor het Wereldkampioenschap en weet je als rijder waar je staat op dit wereldniveau."

www.paardenspektakel.com