KRO

KRO De Reünie: groot in Japan!

Uitzenddatum: 28/07/2011

Het is weinigen gegeven als fotomodel door te breken, laat staan in Japan. Marcel slaagde behalve als model ook als professioneel fotograaf, in Tokio. In KRO De Reünie vertelt hij erover aan zijn klasgenoten van klas 4 Mavo (jaargang 1980) van de Christelijke De Savornin Lohman in Hilversum. Maar onderschat zijn klasgenoot Derk niet! Naar hem is zelfs een award vernoemd.

Marcel was op school al een `mooie jongen'. Donker haar, groene ogen, onbereikbaar voor de meiden uit de klas. Na school volgt hij een opleiding in de reclame en gaat hij werken op een reclamebureau. Op een dag zegt een mannelijk model af voor een belangrijke foto-shoot. Marcel wordt gevraagd in te springen. Dat is het begin van een succesvolle modellencarrière die hem uiteindelijk naar Japan brengt. En daar staat hij nog steeds voor de camera als model, maar ook achter de camera als professioneel fotograaf. De Reünie zoekt hem op in Tokio.

Derk was de entertainer en gangmaker van de klas. Iedereen kent zijn grappen en grollen en hij heeft veel sympathie bij de leerlingen én ook bij leraren. Als er iets georganiseerd of geregeld moet worden, is Derk degene die dat op zich neemt. En dat doet hij nog steeds. In Amersfoort is zelfs een award naar hem vernoemd: "De Derk Koetje Award". Maar tijdens zijn schooltijd was het thuis niet gezellig. Zijn vader leed aan zware depressies en moest regelmatig opgenomen worden. Dat vroeg veel van Derk.

De Savornin Lohman Mavo was een christelijke school. Als Gea's zus ernstig ziek wordt en overlijdt, verliest Gea haar vertrouwen in God.

KRO De Reünie, donderdag 28 juli, 20.35 uur, Nederland 1, herhaling van 27-03-2011