Hoefnet

paardenspektakel beekbergen

Nieuws

Twaalf landen vertegenwoordigd op PrimeVal Paardenspektakel Beekbergen

06-07-2011

De organisatie van het PrimeVal Paardenspektakel Beekbergen is er wederom in geslaagd een mooi deelnemersveld te trekken voor haar evenement, dat van 28 tot en met 31 juli wordt gehouden op de thuisbasis van oud-wereldkampioene Mieke van Tergouw in Beekbergen. Ruim 65 deelnemers uit 12 verschillende landen binden in het Apeldoornse de strijd met elkaar aan.

Vierspanspektakel

Het PrimeVal Paardenspektakel Beekbergen staat bol van de sportieve hoogtepunten. Nederlandse top-vierspanrijders als IJsbrand Chardon en Koos de Ronde nemen het in de internationale wedstrijd op tegen Nederlandse en buitenlandse concurrenten als de Hongaarse vierspankampioenen József Dobrovitz en Zoltan Lázar. Naast de hoogste eer strijden de vierspanrijders in Beekbergen bovendien om kostbare punten voor de indoor Wereldbeker mennen.

Tweespangeweld

Voor de Nederlandse tweespanrijders is Beekbergen het laatste selectiemoment voor bondscoach Harry de Ruyter. Na Beekbergen maakt de nationale keuzeheer bekend, welke drie menners worden afgevaardigd naar het Wereldkampioenschap tweespannen in het Franse Conty van 24 tot en met 28 augustus. Gastvrouw Mieke van Tergouw en Nederlandse smaakmakers als Wereldkampioen Harrie Verstappen, Nederlands Kampioen Raymond Letteboer, viervoudig winnaar CAI Beekbergen Ben Gosschalk, Tom Engbers, Gerard Leijten en oud-wereldkampioen Riny Rutjens binden de strijd aan met deelnemers uit onder andere Spanje, Frankrijk, Hongarije, Ierland en Italië.

Optimale voorbereiding

Om de tweespanrijders de gelegenheid te geven zich optimaal te kunnen voorbereiden op het Wereldkampioenschap, heeft de organisatie een aantal WK-juryleden uitgenodigd die de deelnemers zullen beoordelen. Het internationale jurycorps in Beekbergen bestaat uit WK-juryleden Klaus Christ uit Duitsland en Bert Jambon uit België, het Spaanse jurylid Joaquin Medina en het Apeldoornse jurylid Gerrit Kraai. Epenaar Peter Bonhof is voorzitter van de jury.

Meer dan mensport

Tijdens PrimeVal Paardenspektakel Beekbergen is er gedurende vier dagen meer te beleven dan alleen mensport. Op het wedstrijdterrein is een aantrekkelijke fair ingericht waar diverse exposanten een breed scala aan producten bieden op het gebied van paardensport, buitenleven en lifestyle. Zo vindt u er diverse lifestyle winkels, een hoedenmaakster en diverse andere gezellige shops en eetgelegenheden. Voor de jonge bezoekers is er een speciale kinderhoek met een springkussen en andere activiteiten.

Programma (iedere dag vanaf ca. 09.00 uur):

Donderdag 28 juli: dressuur enkel-en tweespan pony's en tweespan paarden
Vrijdag 29 juli: dressuur vierspan pony's en vierspan paarden, PrimeVal show
Zaterdag 30 juli: marathon
Zondag 31 juli: vaardigheid, Masterclass tuigpaarden en Show De Nieuwe Heuvel

De toegang is alle dagen gratis.

Kijk voor meer informatie en het uitgebreide programma op www.paardenspektakel.com