Hoefnet

paardenspektakel beekbergen

Nieuws

Wereldkampioenen aan de start op PrimeVal Paardenspektakel Beekbergen

25-07-2011

Regerend Wereldkampioen Exell komt naar Riant

Van 28 tot en met 31 juli staan de terreinen van Riant Equestrian Centre in Beekbergen in het teken van de 26ste editie van het PrimeVal Paardenspektakel. De deelnemerslijst telt inmiddels ruim 75 internationale twee-en vierspanrijders uit 14 landen, waaronder een groot aantal Wereldkampioenen.

Vierspankampioenen

Viervoudig Wereldkampioen een 22-voudig Nederlands Kampioen IJsbrand Chardon krijgt in Beekbergen concurrentie van zijn grootste rivaal van dit moment, regerend Wereldkampioen Boyd Exell uit Australië. De drievoudig Wereldbekerwinnaar schreef amper een week geleden voor de vierde keer in zijn carrière de grootste internationale vierspanwedstrijd in Aken op zijn naam en won totnutoe alle wedstrijden waarin hij startte. De tweevoudig Beekbergen-winnaar besloot afgelopen weekend alsnog in Beekbergen deel te nemen. Boyd Exell, die komende vrijdag zijn 39ste verjaardag viert, kan niet alleen sterke tegenstand verwachten van Chardon, maar ook van diens gouden WK-teamgenoten van Kentucky 2010, Koos de Ronde en Theo Timmerman. Ook de veelvoudig Duits vierspankampioen en gouden WK-team medaillewinnaar Christoph Sandmann meldde zich vorige week aan voor het PrimeVal Paardenspektakel. Vaste gast in Beekbergen en succesvol internationaal vierspanrijder Jozsef Dobrovitz uit Hongarije ontbreekt uiteraard niet op de deelnemerslijst.

Tweespantoppers

Bij de tweespan paarden neemt gastvrouw, organisator en oud Wereldkampioene Mieke van Tergouw het op tegen onder andere regerend Wereldkampioen Harrie Verstappen, Wereldkampioen van 2003 Riny Rutjens, Nederlands kampioen Raymond Letteboer, viervoudig Beekbergen-winnaar Ben Gosschalk en een groot aantal Franse, Hongaarse, Duitse en Italiaanse topmenners.
Wereldkampioen bij de pony vierspannen Jan de Boer krijgt concurrentie van ondermeer de regerend Wereldkampioen tweespan pony's Daniel Schneiders uit Duitsland, die inmiddels met succes de overstap heeft gemaakt naar de vierspannen.

Meer dan mensport

Tijdens PrimeVal Paardenspektakel Beekbergen is er gedurende vier dagen meer te beleven dan alleen mensport. Op het wedstrijdterrein is een aantrekkelijke fair ingericht waar diverse exposanten een breed scala aan producten bieden op het gebied van paardensport, buitenleven en lifestyle. Zo vindt u er diverse lifestyle winkels, een hoedenmaakster en diverse andere gezellige shops en eetgelegenheden. Voor de jonge bezoekers is er een speciale kinderhoek met een springkussen en andere activiteiten.

Programma (iedere dag vanaf ca. 09.00 uur):
Donderdag 28 juli: dressuur enkel-en tweespan pony's en tweespan paarden
Vrijdag 29 juli: dressuur vierspan pony's en vierspan paarden, PrimeVal show
Zaterdag 30 juli: marathon
Zondag 31 juli: vaardigheid, Masterclass tuigpaarden en Show De Nieuwe Heuvel

De toegang is alle dagen gratis.

Kijk voor meer informatie en het uitgebreide programma op www.paardenspektakel.com