Politie Groningen

Donderdag 28 juli 2011

Provincie Groningen, 28-07-2011

Politie zoekt getuigen mishandeling taxichauffeur

HOOGEZAND De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over een mishandeling van een taxichauffeur in Hoogezand. De chauffeur uit Assen reed vrijdagavond 1 juli, rond 19.20 uur, vanuit de Kerkstraat naar de Erasmusweg. Een scooterbestuurder die uit de andere richting kwam, moest hierdoor afremmen. Deze onbekende man reed vervolgens achter de taxichauffeur aan en gaf een klap op het voertuig. Toen de taxibestuurder in de Van der Duyn van Maasdamweg uit zijn auto stapte, kreeg hij een klap van de scooteraar. Het slachtoffer verloor daardoor kort zijn bewustzijn.

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van het incident. Daarbij wil de politie in Hoogezand vooral spreken met een bromfietsbestuurder die achter de scooteraar reed. Ook wordt een man met een shirt van de busmaatschappij Q-Buzz gevraagd zich te melden. Hij was tijdens het incident aanwezig en heeft mogelijk het een en ander gezien.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon:0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail:via de website

Bedrijfsauto ernstig beschadigd

STADSKANAAL Een 37-jarige automobilist uit Stadskanaal is woensdagmorgen gedupeerd geraakt doordat zijn bedrijfsauto ernstig beschadigd is. De man had woensdag rond 10.45 uur zijn auto geparkeerd op het Generaal Maczekplein, tegenover de bibliotheek. Toen hij een half uur later terugkwam had zijn busje schade. Zo waren de zijdeuren beschadigd, waren ruiten vernield en was duidelijk zichtbaar dat er een hard voorwerp tegen de deurstijlen had gezeten. Vermoedelijk is de bus beschadigd door een ander voertuig of een aanhanger.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon:0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail:via de website

Stadjer beroofd van portemonnee

GRONINGEN Een 19-jarige inwoner van Groningen is in de nacht van dinsdag op woensdag beroofd van zijn portemonnee. De jongeman liep rond
1.30 uur in de Butjesstraat toen hij van achteren werd benaderd door vier of vijf mannen. Een van de verdachten pakte de portemonnee van het slachtoffer. Een andere man probeerde de mobiele telefoon uit zijn broekzak van de Groninger te pakken, maar dat mislukte. De onbekende verdachten gingen er vandoor richting de Oude Boteringestraat. De Stadjer heeft aangifte gedaan.

Auto botst na onwelwording

ROODESCHOOL Een 69-jarige automobiliste uit Uithuizen is woensdagmiddag op de Hooilandseweg bij Roodeschool van de weg geraakt. De vrouw raakte korte tijd onwel en botste als gevolg daarvan tegen een lichtmast. Ze verloor de macht over het stuur en kwam via een muurtje op het trottoir tot stilstand. De automobiliste is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de vrouw is door een bergingsbedrijf weggehaald.

Kluiskrakers op heterdaad betrapt

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht in de Groningse wijk Beijum twee kluiskrakers aangehouden. De politie kreeg informatie dat twee mannen in de Stoepemaheerd een deur naast een pinautomaat hadden geforceerd. Toen agenten bij de automaat kwamen, ontdekten ze dat de mannen bezig waren een kluis te kraken. Een van de verdachten, een 34-jarige Groninger, merkte de politie op en probeerde te ontkomen. Hij werd na een korte sprint, en met behulp van pepperspray, aangehouden. Bij de automaat zelf werd een 30-jarige inwoner van Assen aangehouden. Het duo is ingesloten voor verhoor.

Bromfietser in de fout

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht op de Spilsluizen in Groningen een 20-jarige scooterrijder uit Groningen aangehouden. De scooter waarop de Stadjer reed was niet verzekerd en vertoonde diverse gebreken. De Groninger zelf was niet in het bezit van het rijbewijs. Ook had hij alcohol gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij 0,75 promille alcohol in zijn bloed had (340 ugl). De politie maakt proces-verbaal op.

Mannen aangehouden voor drugsbezit

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag op het Hoornsediep drie inzittenden van een auto aangehouden. Agenten zagen dat een 24-jarige man uit Groningen zijn auto naast een ander voertuig parkeerde. De Stadjer stapte uit zijn eigen voertuig en stapte direct in de auto met daarin twee mannen uit Hoogezand (33 en 35 jaar). Omdat het gedrag van het drietal opmerkelijk was, controleerden agenten de inzittenden. Op de grond lagen twee zakken met softdrugs. Uiteindelijk bleek het om 240 gram hennep te gaan. De drugs zijn in beslag genomen. De drie verdachten zijn aangehouden.

Autos beschadigd na kop-staartbotsing

GRONINGEN Bij een kop-staartbotsing op de Friesestraatweg in Groningen, zijn woensdagmiddag drie autos beschadigd geraakt. Een 19-jarige automobilist uit Ankeveen had te laat door dat een aantal voertuigen voor een verkeerslicht stonden te wachten. Hij botste tegen het voertuig van een 35-jarige Groninger. De auto van de Stadjer schoot vervolgens door tegen de wagen van een 33-jarige inwoner van Hijken. De autos van de Ankeveenster en Groninger raakten dusdanig beschadigd dat ze door een bergingsbedrijf moesten worden weggehaald. De 19-jarige automobilist hield aan de aanrijding ook een wond aan zijn arm over. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Man aangehouden voor vernieling

LEENS - Een 41-jarige uit Leens is woensdag in zijn woonplaats aangehouden. De man had onenigheid gehad met zijn partner en had daarnaast de auto van een buurman vernield. Ook het raam van zijn eigen voordeur lag aan diggelen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist met mes bedreigd

MUSSELKANAAL Een 25-jarige automobilist uit Musselkanaal werd woensdagavond 27 juli omstreeks tien uur s avonds bedreigd met een mes door een nog onbekend gebleven man. De man reed met zijn auto over de Klaverstraat toen er plotseling iemand voor zijn auto sprong. Hij deed zijn portier open en wilde vragen wat er was. De onbekende man hield een mes op de automobilist gericht en bedreigde hem met de dood. De automobilist bedacht zich niet en reed er vandoor.

Signalement

De verdachte zou een ongeveer 35-jarige man zijn met een slank postuur en donker haar. Lengte ongeveer 1.85 mtr. Hij droeg die avond een spijkerbroek en een zwart t-shirt. Onder zijn linkeroog heeft de verdachte tatoeages in de vorm van traantjes.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon:0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail:via de website

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 27 juli op diverse plaatsen het verkeer.


- Kardingerweg, Groningen; aantal geregistreerde voertuigen: 60, aantal overtredingen: 5 (2x werd de maximum snelheid overschreden, 1x trekhaak voor de kentekenplaat, 1x geen rijbewijs tonen en er werd 1x afval uit een auto gegooid)


- Rijksweg, Groningen:aantal geregistreerde voertuigen: 5313, aantal overtredingen 347 (snelheid). Snelheidslimiet 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid 89 km/u.


- Ulgersmaweg, Groningen:aantal geregistreerde voertuigen: 112, aantal overtredingen 10 (geen gordel).