Politie Rotterdam-Rijnmond

Overvaller direct aangehouden

Datum incident: 28-07-2011 Locatie: Maria Danneelserf - District/dienst: Korps / overig Oost

Datum publicatie: 28-07-2011 09:00

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten hielden woensdagavond een man aan die verdacht wordt van het plegen van een overval bij een supermarkt.

Rond half zes kregen agenten de melding van een overval bij een supermarkt aan het Maria Danneelserf. Getuigen gaven aan dat er op dat moment een overvaller in de winkel aanwezig was.

Er werd direct groot ingezet. Meerdere politieeenheden gingen richting de winkel. Hier aangekomen bleek de overvaller net weg te zijn.

Getuigen vertelden dat een man met een bivakmuts een medewerkster van de winkel bedreigd had met een vuurwapen en dat hij er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan was. Omstanders gaven een signalement en de looprichting van de dader aan.

Op de Evenaar zagen agenten een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij is overmeesterd, aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Hier bleek dat hij goederen bij zich droeg die door getuigen gezien waren in de supermarkt. De 21-jarige man is ingesloten in afwachting van het verdere onderzoek.

De hondenman werd ingeschakeld om een onderzoek in de omgeving in te stellen. In de bosjes bij de Evenaar vond de hond een vuurwapen. Er wordt onderzocht of dit wapen van de verdachte is.