Hoefnet

Nieuws

EK Vierspan 2011 tijdens Outdoor Brabant

27-07-2011

Outdoor Brabant organiseert van 1 tot en met 4 september 2011 het eerste Europees Kampioenschap voor vierspan paarden sinds 1981. De FEI kende onlangs dit unieke kampioenschap toe aan de organisatie van Breda nadat Boedapest had aangegeven wegens te korte voorbereidingstijd haar kandidatuur in te trekken.

Breda organiseert al jarenlang de enige landenwedstrijd voor vierspannen in Nederland en toen bekend werd dat Boedapest niet langer beschikbaar was, aarzelde de organisatie geen moment en stelde zich kandidaat. Mede gebaseerd op de uitstekende organisatie van de FEI Wereldkampioenschappen aangepaste sport mennen in 2010 heeft de FEI de Europese Kampioenschappen dit jaar aan Breda toegewezen.

Outdoor Brabant is een van de belangrijkste vierspanwedstrijden ter wereld en heeft al eerder bewezen ambitieus te zijn. In 1995 werd in Breda het eerste Europees Kampioenschap voor vierspan pony's gehouden en in 2010 sprong Breda Hippique in de bres voor de para equestrian menners door het Wereldkampioenschap voor deze rubriek te organiseren.

Het laatste Europees Kampioenschap voor vierspannen werd in 1981 gehouden in het Zwitserse Zug en werd gewonnen door de Hongaar Gyorgy Bardos.
Het Open FEI Europees Kampioenschap in Breda 2011 is opengesteld voor Europese en niet-Europese vierspanrijders. De wedstrijd telt hierdoor mee als kwalificatiewedstrijd voor de FEI indoor wereldbeker vierspannen, die komende winter wordt verreden. Alleen de Europese menners kunnen in Breda aanspraak maken op de individuele-en teammedailles.

Naast de vierspan paarden komen ook de internationale vierspan pony?s en een aantal nationale tweespan paarden aan de start op de terreinen van de Prinsenhoeve in Breda.