UL maakt bekend dat Gitte Schjotz de nieuwe president wordt voor Europa en Latijns-Amerika

Persbericht van PR Newswire

NORTHBROOK, Illinois, July 28, 2011 /PRNewswire/ --

Verschuiving in leiderschap zorgt voor groei in aanbod van certificering- en milieudiensten

UL (Underwriters Laboratories), wereldleider op het gebied van het bevorderen van veiligheid, heeft de benoeming van Gitte Schjotz als president van haar activiteiten in Europa en Latijns-Amerika bekendgemaakt.

Schjotz, die sinds 2004 werkzaam is als de senior vice-president van Global Standards, Accreditation and Certifications Programs (internationale standaarden, accreditatie- en certificeringprogramma's) van UL zal verantwoordelijk zijn voor het bevorderen van de ambitieuze groeistrategie van het bedrijf in de twee regio's en het leveren van verbeterde niveaus van internationale integratie, gestroomlijnde servicelevering en verbeterde klantenserviceprocessen.

Ze volgt Steve Wenc op die de UL-activiteiten in Europa leidde sinds 2008 en de duale rol had van president van UL Environment, één van de snelst groeiende bedrijfsinitiatieven, sinds de oprichting van de unit van het bedrijf in 2009. Wenc zal zijn verantwoordelijkheden exclusief gaan richten op UL's ontwikkeling van duurzame standaarden voor thuis- en familieproducten en de internationale service-uitbreiding van zijn bedrijf.

"Wij zijn ontzettend blij dat we een sterk en visionair leiderschapsteam hebben dat onze organisatie in belangrijke en spannende nieuwe richtingen heeft geleid," aldus UL's president en CEO Keith Williams. "Ik ben er zeker van dat Gitte verder zal bouwen op de vele bijdragen van Steve tijdens zijn leiderschap van onze Europese en Latijns-Amerikaanse activiteiten en dat zij nieuwe prestaties zal toevoegen die voortkomen uit haar kennis en passie voor ons bedrijf en onze klanten. Tegelijkertijd zal Steve's aanhoudende leiderschap als president van UL Environment de sterke groei die we in dit belangrijke nieuwe gebied hebben gezien voor ons bedrijf duidelijk versnellen."

In 1993 kwam Schjotz bij Demko, de Deense Test- en certificeringorganisatie, die in 1996 aan UL werd verkocht. Ze heeft in drie landen haar carrière en thuis gemaakt. In 1999 verhuisde ze naar Duitsland om deel uit te maken van het European Management Team en later, in 2002, verhuisde ze naar de Verenigde Staten om als algemeen manager te werken voor UL Knowledge Solutions, dat tegenwoordig bekend is als UL University. Sinds 2004 werkt ze als senior vice-president van Global Standards, Accreditation and Certifications Programs bij UL, een functie die ze naast haar nieuwe functie in Europa en Latijns-Amerika zal blijven uitvoeren.

Schjotz is momenteel werkzaam in het Market Strategy Board van de Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC) in Geneve, Zwitserland en lid van de raad van bestuur van het Deense bedrijf Alsiano. Ze vertegenwoordigt UL in de aandeelhoudersraad van UL-DQS in Frankfurt, Duitsland en is stemmend raadslid van de International Federation of Inspection Agencies (IFIA).

"Haar kennis, ervaring en energie maken dat Gitte uitstekend gekwalificeerd is om onze Europese en Latijns-Amerikaanse activiteiten te leiden in een tijd waarin UL aan het groeien is ter uitbreiding van ons leidersschap in veiligheidscertificering uit te breiden en het leveren van nieuwe capaciteiten aan industrieën die veiligheid in de 21e eeuw opnieuw aan het definiëren zijn te testen," aldus Williams.

Schjotz heeft een universitair diploma op het gebied van economie en bedrijfsadministratie van de Copenhagen Business School en heeft het UL Executive Leadership Program aan Yale University succesvol afgerond.

Over UL

UL is een vooraanstaand internationaal onafhankelijk bedrijf op het gebied van veiligheidswetenschap met een geschiedenis van meer dan 115 jaar. UL, met meer dan 6800 professionals in meer dan 96 landen, heeft vijf verschillende bedrijfsonderdelen - productveiligheid, milieu, leven & gezondheid, universiteit en verificatiediensten - om te voldoen aan de groter wordende behoeften van klanten en om onze openbare veiligheidsmissie te leveren. Ga voor aanvullende informatie over UL naar UL.com.

Cristina Canni Ferrari
UL Corporate Marketing Lead
Europe and Latin America
Telefoon: +39-039-6410129
E-mail: cristina.canniferrari@it.ul.com

Underwriters Laboratories Inc.

CONTACT: Opmerkingen voor redacteurs: Een foto van Gitte Schjotz is opverzoek beschikbaar.