Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 28-07-2011

Man aangehouden

IJSSELSTEIN Een 23-jarige man uit IJsselstein is woensdagavond 27 juli aangehouden. Hij wordt verdacht van afpersing.

De man had eerder die middag een tas van een 15-jarige jongen uit IJsselstein afgepakt. De jongen kon zijn tas terugkrijgen tegen betaling van een geldbedrag. De 15-jarige jongen meldde het voorval aan zijn ouders en de politie werd ingeschakeld. Die ging op zoek naar de verdachte in de wijk Zenderpark. Omstreeks 18.10 uur werd de verdachte getraceerd bij de ophaalbrug naar de Poortdijk.

Bij het zien van de politie rende hij weg en volgde een achtervolging door verschillende wijken. Uiteindelijk lukte het een politiebiker om de man nabij de flat van Jupiter aan te houden.

De IJsselsteiner is ingesloten en zit vast voor onderzoek en verhoor.

11-jarige betrapt op winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Een 11-jarige jongen uit Nieuwegein is woensdagochtend 27 juli betrapt op winkeldiefstal.

De jongen had omstreeks 11.30 uur een goed gestolen uit een winkel aan Het Plein. De jongen rende met het gestolen goed in zijn kleding langs de beveiligingspoortjes van de winkel waarop het alarm afging. Een winkelmedewerkster kwam in actie en hield de jongen buiten de winkel aan. De politie nam de jongen mee naar het bureau. Hij deed afstand van het gestolen goed.

Na afhandeling van de zaak, werd de jongen overgedragen aan zijn ouders. Het opgemaakte dossier wordt niet ingezonden naar het Openbaar Ministerie, omdat de jongen pas 11 jaar is en niet strafrechtelijk kan worden vervolgd.