Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 28-07-2011

Verwarde man aangehouden

OUDEWATER De politie heeft woensdagavond een verwarde man aangehouden op het Joostenplein. Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat er een man in de bosjes zat te schreeuwen. Agenten die poolshoogte namen, zagen een man die met spullen aan het gooien was en aan het schreeuwen was. Agenten besloten de 46-jarige man aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau. De verwarde man is door de crisisdienst van de GGD onderzocht en overgebracht naar het RPC in Nieuwegein voor behandeling.

Wapen aangetroffen

MAARSSEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 21-jarige man uit Maarssen aangehouden omdat hij in het bezit was van een vuurwapen. Agenten zagen rond 04.00 uur een auto rijden over de Vogelweg. Het viel de agenten op dat het achterlicht defect was en dat een van de autobanden een zogenaamd thuiskomertje was. Toen agenten de automobilist staande hielden, zagen zij in de auto een op een vuurwapen gelijkend voorwerp liggen en een bivakmuts. De Maarssenaar is aangehouden en de goederen zijn inbeslag genomen voor onderzoek.

Onder invloed

MAARSSEN Woensdagavond rond 21.15 uur hebben agenten een 32-jarige man uit Maarssen aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man op een bromfiets al slingerend rijden op de Zuilensering. Hij bleek onder invloed van alcohol en is door agenten aangehouden. De uitslag van de ademanalyse op het politiebureau was 1325 ugl (dit is 6 keer de toegestane hoeveelheid). Zijn rijbewijs moest hij inleveren en er is proces-verbaal opgemaakt.