Politie Drenthe

Donderdag 28 juli 2011

Provincie Drenthe, 28-07-2011

Auto weg na inbraak

ERICA In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Zende in Erica. Men kwam binnen door een deur te forceren. Uit de woning zijn o.a. de autosleutels van een drie weken oude Mercedes C 200 CDI gestolen. Deze auto, die geparkeerd stond op de oprit, is meegenomen.

Huiselijk geweld

RODEN De politie hield woensdagavond een 45-jarige inwoner van Roden aan op verdenking van het mishandelen van zijn echtgenote en schoonmoeder. De man is voor nader onderzoek ingesloten en deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld.

Rijbewijs ingevorderd

ASSEN Een 20-jarige automobilist uit Vries is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De politie vorderde dit woensdagavond in omdat de man met 106 km per uur over het Peelo in Assen reed. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 50 km per uur. De snelheid werd vastgesteld met een lasergun.

Auto te water

STIELTJESKANAAL In de nacht van woensdag op donderdag belandde een 30-jarige inwoner van Coevorden met zijn auto in het water van het Stieltjeskanaal. De man kon op het dak van de auto klimmen en naar de wal springen. Daarbij raakte hij gewond aan een enkel. Hij belde aan bij omwonenden, die hierop de politie waarschuwden. De man is per ambulance overgebracht naar de huisartsenpost in het ziekenhuis in Emmen. Volgens de man verloor hij de macht over het stuur toen hij een weggevallen sigaret wilde oppakken. De auto verdween geheel onder water. Hierdoor is in ieder geval voorkomen dat de brandende sigaret voor schade kon zorgen.

Vergeefse vlucht

BEILEN Een op winkeldiefstal betrapte jongeman is woensdagmiddag vergeefs gevlucht. Hij verloor namelijk zijn bankpas waardoor het voor de politie een koud kunstje wordt zijn identiteit te achterhalen. De jongeman rekende in een supermarkt aan de Ventweg Zuid in Beilen een paar pakjes sigaretten niet af. Toen een medewerker van de winkel hem daar op aansprak duwde hij deze weg en ging er te voet vandoor. Daarbij verloor hij echter zijn bankpas. De gewaarschuwde politie nam een aangifte van diefstal op en nam de bankpas mee. De gevluchte winkeldief kan dus binnenkort bezoek van de politie verwachten.