FNsteel voltooit tweede en derde Quintiq-implementatie - integratie van Quintiq Company Planner en extra Quintiq Scheduler aan de bestaande reeks Quintiq-oplossingen

Persbericht van PR Newswire

'S-HERTOGENBOSCH, Nederland, July 28, 2011 /PRNewswire/ --

Quintiq, toonaangevend leverancier van APS-oplossingen (Advanced Planning and Scheduling
http://www.quintiq.com/solutions/advanced-planning-and-scheduling.aspx ), heeft vandaag bekendgemaakt dat FNsteel, voorheen Ovako Wire en een vooraanstaand Europees fabrikant van hoogwaardige staaldraadproducten, twee extra planningsoplossingen van Quintiq in gebruik heeft genomen: Company Planner
http://www.quintiq.com/industries/manufacturing/manufacturing-software -solutions/tactical-planning.aspx en Metal Scheduler http://www.quintiq.com/industries/metals/metals-software-solutions/ope rational-planning.aspx voor het continue gietproces. Deze oplossingen zijn geïntegreerd met de Quintiq Metal Scheduler die in 2006 is geïmplementeerd in de fabriek waar de nabewerking plaatsvindt. Hiermee beschikt FNsteel nu over een volledige applicatiesuite voor tactische en operationele planning. FNsteel heeft dankzij Quintiq de efficiëntie van de productie verbeterd en is nu in staat om superieure klantenservice te bieden in de vorm van een gegarandeerde tijdige oplevering.

FNsteel produceert en verwerkt walsdraad en voorspanstaal voor onder andere de bouwnijverheid en de auto-industrie. Het bedrijf beschikt over een vestiging in Koverhar (Finland) waar het ruwe metaal wordt gegoten dat vervolgens in de fabrieken in Dalsbruk (Finland) en in Alblasserdam tot walsdraad wordt verwerkt. In Alblasserdam beschikt FNsteel ook over een moderne fabriek waar nabewerking plaatsvindt in de vorm van bijvoorbeeld beits-, gloei- en trekprocessen.

Automatisch tactisch plannen met volledige transparantie en controle

Quintiq Company Planner biedt FNsteel een geïntegreerde planningsoplossing
[http://www.quintiq.com/solutions/production-planning-and-scheduling.as px ] voor tactische planning van de vier fabrieken. Quintiq Company Planner zorgt voor optimalisering van de gehele supply chain voor metalen , met korte doorlooptijden en lage voorraadniveaus als resultaat. Met deze oplossing beschikken planners en managers voor wat de productieketen betreft over volledige transparantie en controle [http://www.quintiq.com/industries/manufacturing/manufacturing-software -solutions/tactical-planning/benefits.aspx ] .

De oplossing omvat capaciteitsplanning
[http://www.quintiq.com/solutions/production-planning-and-scheduling/pr oduction-capacity-planning.aspx ] van grondstoffen, het aanmaken van productie-, inkoop- en transportorders, het reserveren van materialen, walscampagnes, transport, voorraadbeheer voor diverse serviceconcepten en verkoopbudgetten. FNsteel past Company Planner ook specifiek toe voor het plannen van zeetransport
[http://www.quintiq.com/solutions/transportation-and-logistics-planning .aspx ] tussen de eigen vestigingen en tussen FNsteel en klanten.

Evenzeer belangrijk is dat bij FNsteel Company Planner is geïntegreerd met de bestaande systemen voor ERP, het inplannen van fabriekscapaciteit en het online plaatsen van orders. Het systeem biedt tevens de mogelijkheid voor verkoopmedewerkers om accurate leverdatums te bepalen. Hiermee is FNsteel in staat om de klantservice en -tevredenheid te verbeteren.

"De oplossingen van Quintiq zijn afgestemd op de planningsbehoeften bij onze fabrieken," vertelt Markus Malinen, directeur logistiek en ICT bij FNsteel. "Wij weten uit ervaring dat dit van essentieel belang is voor een relevante, waardevolle planning. Daarnaast is Quintiq gebruikersvriendelijk en biedt het planners de volledige controle over de planning. En dat levert uitmuntende resultaten op."

Efficiënte orderplanning en bestaande voorraden

FNsteel gebruikt Quintiq Metal Planner nu in de fabriek in Koverhar voor het plannen van de staalproductie en de metaalgieterij. Deze Quintiq-oplossing is in Koverhar volledig geïntegreerd met Company Planner en het MES-systeem, en zorgt voor de operationele planning van het gieten en een constante verfijning van de productieplanning zodat deze volledig is afgestemd met de tactische plannen.

Met Quintiq Scheduler kunnen managers realtime reageren op ontwikkelingen en de productieplanning daarop aanpassen. Met de zichtbaarheid in de klantorders achter de werkorders, neemt de leveringskwaliteit van gegoten ruw metaal naar de fabrieken verderop in het proces toe. De verbeterde tijdige levering en optimale gietprocessen, maken dat er minder voorraad nodig is.

Francois Eijgelshoven, Directeur Business Unit Manufacturing van Quintiq: "De implementatie in 2006 van Quintiq Metal Scheduler, heeft FNSteel in staat gesteld om bij het verwerken van draadproducten de inzet van capaciteit te verbeteren en de doorlooptijden te verkorten. Hiermee hebben we overduidelijk aangetoond dat wij uitstekend in staat zijn om ondersteuning te bieden aan speciale segmenten in de staalindustrie. Dankzij Company Planner en Metal Scheduler voor een continu gietproces, de tweede en derde Quintiq-implementatie voor FNsteel, kan het bedrijf ervan uitgaan dat de doelstellingen van toegenomen efficiëntie en hoger leveringsniveau snel zullen zijn bereikt."

Over FNsteel

FNsteel is producent van specialistische langstaalproducten in de vorm van walsdraad en voorspanstaal. De Groep bestaat uit zes productie-eenheden in Finland, Zweden en Nederland. De groep heeft een omzet van circa EUR 350 miljoen en heeft een productiecapaciteit van 600.000 ton.

Bezoek voor meer informatie http://www.fnsteel.com

Over Quintig: Quintiq ontwikkelt geavanceerde software voor planning en optimalisatie van de supply chain
[http://www.quintiq.com/solutions/supply-chain-planning/supply-chain-op timization.aspx ] . Dit snelgroeiende Nederlandse bedrijf is opgericht in 1997 en maakt en implementeert software voor het plannen en optimaliseren van complexe bedrijfsprocessen door de hele onderneming. Het internationale hoofdkantoor van Quintiq is in Nederland en in de Verenigde Staten gevestigd. Verder heeft Quintiq vestigingen in Australië, China, Duitsland, Finland, Italië, Maleisië en het Verenigd Koninkrijk. De systemen van Quintiq worden wereldwijd in 76 landen geïmplementeerd. Bezoek voor meer informatie http://www.quintiq.com.

Volg ons op Twitter: http://www.twitter.com/quintiq

Quintiq

CONTACT: Contact: Robin Sands, Global Marketing Communications Manager,Tel: +1-415-655-6612, robin.sands@quintiq.com