Politie Rotterdam-Rijnmond

Jarige dronken scooterberijder wordt verdacht van diefstal

Datum incident: 28-07-2011 Locatie: Schieweg - District/dienst: Korps / overig Noord

Datum publicatie: 28-07-2011 10:03

ROTTERDAM - Een scooterdief is woensdagavond op knullige wijze door de mand gevallen. De jongeman reed dronken, zonder helm en verlichting op een, zo zou later blijken, gestolen scooter. De Rotterdammer die klokslag twaalf uur jarig zou worden, mocht zijn verjaardag vieren in een politiecel.

Surveillerende agenten zagen de wegpiraat rond half elf rijden op de Schieweg. Gezien het tijdstip was verlichting naast verplicht ook op zijn minst wenselijk. Aangezien hij ook geen helm droeg besloten de agenten hem aan te spreken.

Op dat moment werd duidelijk dat twintiger zeer waarschijnlijk onder invloed van alchoholische drank was. Een blaastest bevestigde het vermoeden van de agenten. De 20-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau. Hier bleek dat hij bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had.

Op de vraag of hij een rijbewijs kon overhandigen moest de verdachte ontkennend antwoorden. Hij werd ingesloten.

Om kwart voor elf kregen de agenten de melding dat er kort daarvoor een scooter gestolen was op de Schout Heynricstraat. Het kenteken kwam overeen met het kenteken van de scooter waarop de 20-jarige man gereden had. Aangezien hij nu verdenking van diefstal aan zijn lijst met overtredingen en misdrijven toe mocht voegen, zal hij zijn 21-ste verjaardag verder doorbrengen in een politiecel.