Onze Lieve Vrouwe Gasthuis




Erkenning Cardiac Care Unit (CCU) voor verpleegkundigen

Amsterdam, donderdag 28 juli 2011

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) is het eerste ziekenhuis in Amsterdam en tweede in Nederland die een CZO-keurmerk heeft gekregen voor de opleiding voor Cardiac Care Unit (CCU) verpleegkundigen. Deze verpleegkundigen bewaken en ondersteunen patiënten met acute hartproblemen. Vanwege de hoge kwaliteit van deze opleiding ontvangt het OLVG deze accreditatie van het College Zorg Opleidingen (CZO) . Verpleegkundigen die door willen leren voor een baan op de Cardiac Care Unit kunnen in het OLVG een landelijk erkende opleiding volgen. Met een waardevol diploma dat voldoet aan een landelijk geaccepteerde norm.

Voortrekkersrol
Het OLVG heeft het programma van de opleiding van A tot Z vastgelegd. Zo kunnen andere ziekenhuizen delen van het programma makkelijk overnemen. Op die manier kan er meer uniformiteit in de opleiding komen. Studenten van andere ziekenhuizen kunnen in het OLVG stage lopen en zo de ervaring opdoen die ze nodig hebben om een allround CCU-verpleegkundige te worden.

Wat is CZO?
Het College Zorg Opleidingen (CZO) is een non-profit organisatie die in 2003 is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Vereniging Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Haar taak is het toezien op het behoud van kwaliteit van de zorgopleidingen die onder haar vallen. CZO erkenning

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op woensdag 27 juli overhandigde Els Wardenaar, directeur CZO het certificaat officieel aan Douwe Hemrika, voorzitter Raad van Bestuur van het OLVG.