Maximaal rendement uit duurzame bedrijfsvoering halen

Persbericht van Noordhoff Uitgevers

Elk bedrijf wil meedoen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Maar anno juli 2011 bestaat er nog steeds veel onduidelijkheid omtrent deze term. Bovendien is onderwijsmateriaal schaars waarin MVO direct gerelateerd wordt aan kansen en bedreigingen, risico's en financiële prestaties. Auteur Egbert Dommerholt heeft hierop ingespeeld. Vanaf vandaag is de allereerste editie van Kansen en bedreigingen van duurzaam ondernemen verkrijgbaar.

Het boek is geschikt voor mensen in het bedrijfsleven die willen weten wat ze zouden kunnen doen met MVO. Het boek verbindt MVO met de markt van morgen, waardoor MVO een geheel nieuwe dimensie krijgt. Het gaat op een praktische manier dieper in op kansen en bedreigingen voor bedrijven, op risico's, op ontwikkelingen en op verwachtingen van stakeholders met betrekking tot MVO.

Kansen en bedreigingen van duurzaam ondernemen bestaat uit drie delen. In het eerste deel staan MVO, duurzaam ondernemen, stakeholdertheorie en maatstaven van duurzaam ondernemen centraal. Het tweede deel gaat over de macro- en stakeholdersomgeving van duurzaam ondernemen. Het derde deel informeert op een heldere wijze over duurzaamheidsrisicomanagement. Hoe kunt u het duurzaamheidsrisico beheersen en hoe haalt u maximaal rendement uit alle duurzaamheidsinspanningen.

Dr. Egbert Dommerholt is jaren verbonden geweest aan het lectoraat Duurzaam Ondernemen van de hogeschool Windesheim. In 2009 is hij gepromoveerd aan de Vrije Universiteit op het onderwerp Corporate Sustainability Performance: Constructs, Measures and Indvestors rResponses.

Links:
http://www.duurzaamondernemen.noordhoff.nl/



Razende Robot Reporter