BASF

Tweede kwartaal cijfers 2011

BASF kent sterke eerste helft 2011


* - Eerste helft van 2011: de omzet is gestegen met 19.4% en de EBIT voor bijzondere posten is ook met 19,4% gestegen in vergelijking met het eerste halfjaar van 2010;

* - Tweede kwartaal 2011: de omzet is gestegen met 13,9% en de EBIT voor bijzondere posten met 1,4%, een groei van 16% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar;

* - De vooruitzichten voor 2011 blijven gehandhaafd.

Ludwigshafen, Duitsland, 28 juli 2011.

BASF kende een dynamische eerste helft van 2011, het Internationale Jaar van de Chemie. Waarbij de uitstekende resultaten van vorig jaar zijn overtroffen. "Het economische klimaat in de eerste helft van 2011 was ons gunstig gezind. Onze cijfers tonen aan dat we met succes gebruik hebben gemaakt van het momentum," aldus Dr. Kurt Bock, Voorzitter van de Raad van Bestuur van BASF SE, tijdens de presentatie van de BASF halfjaar resultaten in Ludwigshafen.

In navolging op een sterke start van het jaar, kende BASF een goede en zeer solide tweede kwartaal van 2011. De omzet is met 13,9% gestegen naar EUR18,5 miljard en de EBIT voor bijzondere posten met 1,4% naar EUR2,2 miljard, ondanks de gestaakte olieproductie in Libië. In het tweede kwartaal van 2010 droegen de activiteiten in Libië nog een EBIT voor bijzondere posten van EUR280 miljoen bij aan het resultaat. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, steeg de EBIT voor bijzondere posten met 16%.

Zoals verwacht zijn de groeicijfers in het tweede kwartaal genormaliseerd in vergelijking met de uitzonderlijke groei in het eerste kwartaal. Daarnaast zijn voor de eerste keer sinds het eerste kwartaal van 2010 de valuta-effecten negatief uitgevallen (min 6%) al gevolg van een zwakke Amerikaanse dollar. De overname van Cognis heeft een positieve bijdrage geleverd aan de omzet. In het chemie segment zijn de verkoopvolumes met 5% gestegen. Als gevolg van de gestaakte olieproductie in Libië is de bijdrage van olie en gas aan de resultaten voor belastingen lager in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

In de eerste helft van 2011 was de omzet EUR37,8 miljard, een stijging van 19,4% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De EBIT voor bijzondere posten steeg met 19.4% naar ongeveer EUR5 miljard.

Lees hier het volledige persbericht in het Engels.

Over BASF

BASF is de wereldwijde nummer 1 in de chemie - The Chemical Company.

Haar productportfolio strekt zich uit van chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten, gewasbeschermingproducten en fijnchemicaliën tot olie en gas. Als betrouwbare partner ondersteunt BASF haar klanten in vrijwel alle sectoren om succesvol te zijn. Met hoogwaardige producten en intelligente oplossingen speelt BASF een belangrijke rol in het vinden van antwoorden op wereldwijde uitdagingen zoals klimaatbescherming, energie-efficiëntie, voeding en mobiliteit. BASF heeft in 2010 een omzet van circa 63.9 miljard euro gehaald en telde aan het eind van datzelfde jaar ongeveer 109.000 medewerkers. BASF is genoteerd op de aandelenbeurzen van Frankfurt (BAS), Londen (BFA) en Zurich (AN). Meer informatie over BASF vindt u op het internet op www.basf.com of in de Social Media Newsroom op newsroom.basf.com.

Mediacontacten

Voor vragen, neem contact op met

Jasmijn Degen
Tel: 026 371 73 82
jasmijn.degen@basf.com