Gemeente IJsselstein


Laatste kans subsidie zonne-energie

Het subsidiefonds zonne-energiemaatregelen van de gemeente IJsselstein heeft nog budget om één aanvraag van een huizenbezitter in IJsselstein te honoreren. De subsidie komt tegemoet in de kosten voor de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler op de woning. Wie pakt deze laatste kans?

Het fonds is in 2006 gestart met een bedrag van EUR 96.000. Bijna 50 huishoudens hebben sindsdien gebruik gemaakt van de regeling. Dit heeft geresulteerd in de installatie van 10 zonneboilers en 37555 Wattpiek aan vermogen in zonnepanelen. Daarmee is het fonds nu bijna leeg.

Laatste kans
Wie nog gebruik wil maken van de regeling kan dit doen. Een aanvraagformulier is te vinden op deze site (zoek op trefwoord Zonnestein). Hier zijn ook de subsidievoorwaarden te vinden. Voor het aanvragen van subsidie is een offerte van een erkend installateur nodig. U kunt maximaal EUR1.600 aanvragen voor zonnepanelen en EUR 700 voor een zonneboiler. De aanvragen worden afgehandeld op basis van eerst komt, eerst maalt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de gemeente IJsselstein op telefoonnummer: 030
- 686 1668.