ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


ICT~Office stelt publicatie over innovatie in ICT-verzekeringen beschikbaar


28 jul 2011 om 11:48

Onlangs is er een artikel van de hand van mr. Peter van Schelven (jurist ICT~Office) gepubliceerd over de
beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ICT-bedrijven. Het uitgebreide artikel, getiteld 'De verzekering tegen ICT-beroepsaansprakelijkheid: vangnet of hangmat?', is als hoofdstuk verschenen in een boek dat is uitgegeven ter gelegenheid van het afscheid van prof. mr. R.V. De Mulder als hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Voor ICT-bedrijven zijn deze verzekeringen een belangrijk middel om zich te beschermen tegen financiele risico's. In toenemende mate schrijven opdrachtgevers in hun IT-contracten voor dat de IT-leverancier een dergelijke verzekering in huis heeft. Het artikel maakt echter duidelijk dat het merendeel van de verzekeringen die door verzekeraars worden aangeboden niet meer actueel is. Nieuwe ICT-risico's worden niet of nauwelijks gedekt en veel verzekeraars blijken niet of nauwelijks in staat een adequaat antwoord te ontwikkelen op de behoeften van het ICT-bedrijfsleven. Sommige polissen zijn daarnaast slecht leesbaar. Slechts een enkele verzekeraar vormt hierop een uitzondering.

In het artikel wordt ingegaan op het gebrek aan innovatie in de verzekeringswereld. Tevens presenteert Van Schelven een 'verlanglijstje' met onderwerpen die in het belang van het ICT-bedrijfsleven verbetering behoeven. Het artikel is op aanvraag verkrijgbaar bij ICT~Office. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar jurhelp@ictoffice.nl