Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht, 28-07-2011

Man probeert woning binnen te dringen

HOLLANDSCHE RADING Op woensdag 27 juli kreeg de politie de melding dat een onbekende man had geprobeerd een woning binnen te dringen op de Tolakkerweg.

Rond 12.40 uur belde de man aan bij de woning. Toen de deur door de bewoonster werd geopend probeerde hij met een verhaal de woning binnen te dringen. De bewoonster duwde de deur echter dicht en een familielid van de bewoonster waarschuwde de politie. De man ging er daarna snel vandoor op een gereedstaande fiets, in de richting van het station Hollandsche Rading. De politie heeft met meerdere eenheden naar de man gezocht maar hem niet meer aangetroffen.

Het signalement van de verdachte luidt:


- Blanke man, vermoedelijk tussen 50 à 60 jaar oud, grijs golvend haar en gekleed in een crèmekleurige jas en op zijn hoofd een donker petje. Hij reed op een fiets met zijtassen.

De politie doet onderzoek in deze zaak en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie Binnensticht via het telefoonnummer 0900-8844.

Weggelopen jongen weer snel terecht

AUSTERLITZ Op woensdag 27 juli, rond 13.00 uur, kreeg de politie de melding dat er een 10-jarige jongen was weggelopen vanaf een vakantieverblijf aan de Woudenbergseweg.

De politie stelde direct een onderzoek in en Burgernet werd opgestart. Na activatie van Burgernet kreeg de politie 20 minuten later de melding dat een Burgernet deelnemer de jongen had gezien op de Oude Postweg. Dit bleek inderdaad de vermiste jongen te zijn.

Hij werd door de agenten teruggebracht naar zijn vakantieverblijf.

Greep in portemonnee

DE BILT Op woensdag 27 juli kreeg de politie de melding dat een 84-jarige inwoner van Maartensdijk het slachtoffer was geworden van een geldwisselaar.

De man werd rond 14.45 uur op het Maertensplein benaderd door een onbekende man die vroeg of hij geld kon wisselen. Op het moment dat het slachtoffer zijn portemonnee opende deed de man gelijk een greep in de portemonnee en vertrok. Later bleek dat de man meer dan 200 euro uit zijn portemonnee miste.

Volgens de informatie die aan de politie werd verstrekt zou deze man al vaker op en rond het Maertensplein zijn gezien. De politie beschikt nog niet over een bruikbaar signalement maar waarschuwt de bewoners voor deze methode en bij aantreffen van deze verdachte direct te bellen met het alarmnummer 112.

Beschonken bestuurder vlucht voor de politie

ZEIST In de nacht van woensdag 27 juli op donderdag 28 juli zagen surveillerende agenten op de Utrechtseweg een automobilist rijden die hen met hoge snelheid tegemoet kwam. Toen de agenten keerden, om hem te controleren, ging hij er spoorslags vandoor.

Hierbij overtrad hij meerdere verkeersregels. Hij negeerde een rood verkeerslicht en reed tegen de richting in. Uiteindelijk reed de automobilist zich klem in een doodlopende weg bij de Marsmanstraat. De bestuurder verliet direct de auto en ging er hardlopend vandoor. De bestuurder, naar later bleek een 27-jarige Soesterberger, vluchtte een steeg in maar kwam ten val toen hij over een hek sprong. De achtervolgende agenten konden hem daarna aanhouden op de Van Reenenweg.

De verdachte bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn want hij was nauwelijks te verstaan en stonk goed naar de drank. Op het politiebureau blies de Soesterberger 785 ug/l , ruim drie meer dan de toegestane waarde van 220 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en hij kreeg meerdere processen-verbaal