Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Waarschuwing: babbeltruc gaslek

Hilversum, 28-07-2011 o De politie Gooi en Vechtstreek waarschuwt de inwoners van de regio voor een 'gas' babbeltruc.

Bewoners worden thuis gebeld door een persoon die zich voordoet als iemand van het gasbedrijf. De persoon zegt dat er een lek in de woning is en dat de bewoner zo snel mogelijk naar buiten moet komen. Hierbij wordt tegen de bewoner gezegd te denken aan het mee naar buiten nemen van waardevolle spullen. Ook wordt er aan de deur gebeld met hetzelfde verhaal. De persoon voor de deur probeert dan naar binnen te komen waar hij goederen probeert te stelen.
Dinsdag 26 juli werd deze babbeltruc gebruikt bij een 84-jarige bewoonster van de Stephensonlaan, een 85-jarige bewoonster van de Diependaalselaan en een bewoner van de Stroeslaan. Een 74-jarige bewoner van de Willem Barentszweg overkwam het ook alleen werd hier de smoes gebruikt dat er een probleem met de watertoevoer was. Alle vier de personen vertrouwden de verhalen niet en zijn niet ingegaan op de smoezen.

De politie Gooi en Vechtstreek adviseert de inwoners van de regio bij dit soort gevallen niemand binnen te laten en te vragen om legitimatie. Bel het gasbedrijf om navraag te doen en laat de persoon aan de deur dan buiten wachten.

Meer informatie over babbeltrucs:
http://www.politie.nl/Gooi_en_Vechtstreek/projecten/babbeltrucs.asp