Theo Janssen pakt Johan Cruijff Schaal met Ajax

Persbericht van De Lotto

Totospelers voorspellen winst voor Ajax zaterdag

Rijswijk, 28 juli 2011 - Zaterdag 30 juli staan Ajax en FC Twente weer tegenover elkaar. Dit keer voor de Johan Cruijff Schaal. Volgens de quoteringen van Toto, namelijk Ajax (1,70) en FC Twente (3,80), is Ajax absoluut de favoriet. Ook ruim de meerderheid van de Totospelers voorspelt dat Ajax met de schaal naar huis gaat. Van alle spelers zet maar liefst 77% zijn geld in op winst voor Ajax en 17% zet in op winst voor FC Twente.

De ploegen waren het afgelopen seizoen aan elkaar gewaagd. Als je kijkt naar de laatste twaalf ontmoetingen tussen beiden, wonnen beide clubs vijf keer en het werd vier keer gelijkspel. Ajax werd afgelopen seizoen landskampioen en FC Twente won de KNVB-Beker. Echter hebben er in de tussentijd een aantal veranderingen plaatsgevonden die ervoor zorgen dat de oddsetters van Toto de huidige quoteringen hebben vastgesteld. Zo is Theo Janssen vertrokken van FC Twente naar Ajax, heeft Ajax "thuisvoordeel" in de ArenA en zijn zij qua spelersselectie niet verzwakt. Bovendien heeft Ajax een nieuwe spits. Twente daarentegen verloor hun basisspeler aan Ajax, de beste speler van vorig seizoen van de Eredivisie, maar zou met Co Adriaanse als nieuwe trainer wellicht voor een verrassing kunnen zorgen.

Toto spelen
Men kan met Toto de Johan Cruijff Schaal voorspellen tot 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd. Toto spelen kan via www.toto.nl of in bijna alle tabak- en gemakwinkels in Nederland.

Iedereen wint met Toto
Niet alleen spelers van Toto winnen met Toto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Toto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto, de organisatie achter Toto, is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage omdat de afdracht via NOC NSF onder andere naar de sportbonden gaat, zoals de KNVB. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.

*




Razende Robot Reporter