Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.50 uur

Utrecht, 28-07-2011

Politie houdt dieven en helers fietsen aan

AMERSFOORT De politie heeft dankzij de inzet van de lokfiets meerdere fietsdieven en helers kunnen aanhouden.

Op zaterdag 23 juli plaatsten agenten de lokfiets op de Arnhemseweg die kort daarna rond 15.50 uur werd gestolen. Door middel van de peilzender, waarmee de fiets is uitgerust, kon de politie de fiets volgen naar een woning op de Rustenburgerweg. De fiets werd daar aangetroffen in de schuur. De fietsdief, een 22-jarige man zonder vaste woon -of verblijfplaats, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij het onderzoek in de schuur trof de politie nog twee gestolen fietsen aan die waren gekocht door de twee bewoners op dit adres, een man en vrouw van 30 jaar oud. Ook deze verdachten werden aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Het vervolgonderzoek leidde naar de verkoper van de fietsen. Deze verdachte, een 29-jarige Amersfoorter, werd op woensdag 27 juli aangehouden in zijn woning. Hij is ingesloten en wordt verhoord. De politie zet het onderzoek voort.

Vechtpartij

AMERSFOORT De politie kreeg woensdagmiddag de melding dat er een flinke vechtpartij plaatsvond op de Liendertseweg.

Onderweg naar de melding kwam de informatie dat twee betrokkenen waren weggereden in de richting van de Van Randwijcklaan. Assisterende politie-eenheden zagen deze auto rijden op de Bachweg waar zij werden klemgereden. Beide inzittenden van deze auto, een 26-jarige en een 40-jarige inwoner van Amersfoort, hadden behoorlijk hoofdletsel en werden aangehouden. Voor behandeling van hun letsel werden zij onder bewaking overgebracht naar het ziekenhuis en daarna ingesloten.

Op de Liendertseweg stonden twee andere betrokkenen waarmee de inzittenden van de auto kennelijk een conflict hadden gehad. Eén van deze twee mannen bleek ook gewond te zijn. Ook deze verdachten, 17 en 27 jaar oud en beiden inwoners van Amersfoort, werden aangehouden en ingesloten.

De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Man rijdt tegen boom aan

LEUSDEN Op woensdag 27 juli rond 21.50 uur kreeg de politie de melding dat er op de Heetvelderweg een man tegen een boom was gereden met zijn auto.

Getuigen verklaarden dat de bestuurder slingerend reed en zelfs een fietser schampte die daar aan de rechterzijde van de weg reed. Kort daarna, net na een bocht, is de automobilist van de weg geraakt en op een boom gebotst. De bestuurder, een 79-jarige Amersfoorter, bleek behoorlijk onder invloed van alcohol en werd met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ook bloed afgenomen om onderzocht te worden op de hoeveelheid alcohol in zijn lichaam.

Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf en het kenteken werd ingevorderd.

De politie maakt proces-verbaal op tegen de Amersfoorter.