Gemeente Noordenveld


Gemeente tekent overeenkomsten voor woonwijk in Peize

Gepubliceerd op: 28 juli 2011

De gemeente Noordenveld heeft twee overeenkomsten getekend voor woningbouw in de woonwijk De Lange Streeken 2 in Peize. Met de Van Dijk Groep uit Hardenberg is overeenstemming bereikt over de bouw van 28 twee-onder-een-kapwoningen, waarvan achttien energieneutraal zullen zijn. De andere tien woningen worden energiezuinig uitgevoerd. Wethouder Otto Huisman is erg in zijn nopjes met de energieneutrale woningen. "Het is voor het eerst dat we in Noordenveld met een projectontwikkelaar afspraken hebben gemaakt over de bouw van energieneutrale woningen. Voor deze woningen is geen gasleiding nodig en de daken worden voorzien van zonnepanelen. Samen met een aantal andere technische voorzieningen zorgen zij ervoor dat je hierdoor geen geld kwijt bent voor gas en electra. Ik complimenteer de Van Dijk Groep daarom met deze voortrekkersrol en ik hoop dat anderen dit voorbeeld gaan volgen." Half november begint de Van Dijk Groep met de verkoop van de 28 woningen. De bouw ervan start wanneer een deel van de woningen is verkocht. Vanaf half september kunnen belangstellenden zich inschrijven voor een woning. Na de bouwvak volgt hierover nadere informatie.

Actium

Met woningcorporatie Actium heeft de gemeente overeenstemming bereikt over de bouw van 20 huurwoningen en tien koop-garantwoningen. De bouw van de huurwoningen, allemaal twee-onder-eenkapwoningen, begint in september. Het is voor het eerst dat Actium in Peize woningen gaat bouwen.

Verkoop kavels verloopt voorspoedig

De gemeente verkoopt sinds 2009 kavels voor vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen. Na een aarzelende start verloopt de verkoop momenteel voorspoedig. Van de 37 bouwkavels zijn inmiddels vijftien verkocht en op tien kavels is een optie verleend. Huisman: "wonen in Peize is aantrekkelijk, vooral voor mensen die in Groningen werken. Je kunt makkelijk op de fiets naar Groningen en als het slecht weer is, pak je de bus die meerdere keren per uur langskomt. Ik ben erg tevreden over de opzet van De Lange Streeken 2, we maken er een woonwijk van die goed past bij het dorp Peize. Ruim van opzet, veel groen, een kindvriendelijke omgeving en veel aandacht voor kwaliteit van woningen. Gelukkig konden de houtwallen grotendeels blijven staan, waardoor het oude landschap toch nog zichtbaar is tussen de nieuwbouwwoningen."