Gemeente Rotterdam

erasmusspeld voor eric frank verwaal

28 juli 2011 | Bestuursdienst | persbericht

De heer Eric Frank Verwaal krijgt donderdag 28 juli uit handen van wethouder Antoinette Laan de Erasmusspeld uitgereikt.

De heer Eric Frank Verwaal ontvangt de onderscheiding in Shanghai waar hij tot 1 augustus consul-generaal is.

De heer Eric Frank Verwaal krijgt de Rotterdamse onderscheiding voor zijn bijdragen aan de succesvolle samenwerking tussen Shanghai en Rotterdam. In zijn functie als consul-generaal die hij vanaf maart 2007 uitoefent is de heer Eric Frank Verwaal zeer betrokken geweest bij de samenwerking tussen de twee steden.

Met name zijn bijdragen aan het succes van het bezoek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest aan Shanghai in juni 2008 en de viering van dertig jaar zusterstadrelatie (Shanghai Culture Week) in Rotterdam in november 2009 waren van groot belang. Evenals zijn inzet voor de Rotterdamse activiteiten tijdens de World Expo 2010 in Shanghai.

Wethouder Laan: "De afgelopen jaren heeft de heer Verwaal zich buitengewoon ingezet voor de goede betrekkingen tussen Rotterdam en Shanghai. Hij is als diplomaat een gedreven persoonlijkheid met veel energie, enthousiasme en deskundigheid."

De gemeente Rotterdam kent de Erasmusspeld toe aan personen die zich lange tijd op sociaal, cultureel, economisch of sportief gebied verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.