Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 28 juli

Noord-Holland Noord, 28-07-2011 o 14.30 uur

Vier aanhoudingen na beroving en poging beroving

Hoorn, donderdag 28 juli

Twee mannen en twee vrouwen uit Roemenië zijn donderdagmiddag rond 13.00 uur aangehouden op de Nieuwe Steen. De politie kreeg rond 11.30 uur een melding van een beroving aan de Wabenstraat. Een vrouw was hier, door middel van een truc beroofd van haar horloge. Zij moest op een kaart die haar getoond werd iets aanwijzen en werd ondertussen bestolen.

Er werd een onderzoek gedaan op de plaats van de beroving. Met een politiehond werd de omgeving afgezocht en werden de vier verdachten aangetroffen in de struiken. Zij waren in bezit van het gestolen horloge. Zij bleken een kwartier eerder ook geprobeerd te hebben op de Vredehofstraat iemand te beroven.

De vier werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Heling bromfiets

Enkhuizen, woensdag 27 juli

Op het Verlaat werd woensdagavond rond 19.45 uur een 18-jarige jongen uit Bevenkarspel aangehouden. Agenten zagen twee jongens op een bromfiets over de Kaasmarkt rijden. De bestuurder had geen helm op. Op het Verlaat stopten de jongens. De agenten spraken de jongens aan. Het chassisnummer van de bromfiets bleek niet te kloppen met het kenteken. De bestuurder gaf aan dat hij het voertuig niet kon starten met de sleutel, maar hiervoor de gashendel gebruikte. De 18-jarige bestuurder werd aangehouden voor heling.

Mishandeling

Noord-Scharwoude, woensdag 27 juli

Een 26-jarige man uit Noord-Scharwoude werd woensdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden in zijn woning. De politie kreeg melding van een ruzie in de woning. De 26-jarige man bleek ruzie te hebben gekregen met zijn moeder. De man sloeg zijn moeder op haar armen en rug en begon met spullen te gooien. De broer van de man hoorde dit en probeerde de verdachte te stoppen. Hierop bedreigde de man zijn broer en kneep zijn keel dicht. Hij ging naar de keuken en haalde hier een mes, waar hij zijn broer mee bedreigde. De broer wist de man op de grond te duwen en het mes af te pakken. De politie kwam en deze hield de man aan. Hij is in verzekering gesteld en heeft een huisverbod gekregen.

Aanhoudingen na inbraak

Hauwert, woensdag 27 juli

Een 23-jarige en een 30-jarige Pool werden woensdagmiddag aangehouden op de Notweg. De politie kreeg een melding van bewoners van een woningen aan deze weg dat twee mannen fruit hadden gestolen bij hen en hierna het maïsveld in waren gevlucht. Er werd met de politiehond een zoekslag gemaakt naar de twee verdachten. De twee mannen, die zich verschuilden in het maïsveld, konden worden aangehouden. Later bleek dat zij een rugzak hadden weggenomen uit de woning van de bewoners, met een hoeveelheid muntgeld erin. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Hoorn, donderdag 28 juli

Een 20-jarige man uit Hoorn is donderdagochtend rond 01.45 uur aangehouden op het Breitnerhof. De politie kreeg een melding dat er twee mannen in deze straat liepen met een gereedschapskoffer. Een ervan dook weg toen er een auto aan kwam. De melder vond dit verdacht en belde de politie. De twee mannen werden na een korte zoekslag aangetroffen door de politie. Bij het zien van de agenten gingen zij er vandoor. De 20-jarige verdachte kon worden aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. De gereedschapskoffer werd gevonden. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie doet onderzoek naar de andere verdachte.

Telefoon weggenomen uit tent

De Cocksdorp, donderdag 28 juli

Een 15-jarige Duitse jongen werd donderdagochtend rond 04.00 uur aangehouden. De jongen werd betrapt toen hij een telefoon wegnam uit een tent. De buurman van de tent ernaast, zag dit en hield de jongen aan. Hij werd overgedragen aan de politie.

Inbraak woning

Den Helder, woensdag 27 juli

Woensdag werd tussen 11.30 en 18.30 uur ingebroken in een woning aan de Ruyghweg. De inbrekers kwamen binnen door de achterdeur te forceren. Ze doorzochten het hele huis en namen eigendomspapieren mee. Ze verlieten de woning weer via dezelfde weg.

Warmenhuizen, woensdag 27 juli

Op woensdag werd ingebroken in een woning op t Eiland. De inbrekers kwamen binnen door een doucheraam op de begane grond aan de achterzijde van de woning te forceren. Ze doorzochten de benedenverdieping en namen uit de slaapkamer sieraden mee.

Alkmaar, woensdag 27 juli

Op woensdagavond tussen 22.30 en 23.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Bannewaard. De inbrekers kwamen binnen door de achterdeur te forceren. Ze namen niets mee uit de woning. Wel namen ze het op de oprit geparkeerde busje mee.

Beroofd na afspraak

Schagerbrug, woensdag 27 juli

Een 26-jarige vrouw werd woensdagochtend rond 10.00 uur beroofd van haar spullen op de Westerduinweg. De vrouw had een afspraak met een man en stapte rond 08.30 uur bij hem in de auto op het station in Den Helder. Ze reden naar de Westerduinweg waar de man voorstelde een stukje te gaan lopen. De vrouw stapte uit, waarna de man de portierdeuren op slot deed en er vandoor ging. De vrouw werd lopend langs de weg aangetroffen door een voorbijganger, die de politie in schakelde.

De spullen van de 26-jarige vrouw werden later aangetroffen bij een tankstation langs de N9. Via de camerabeelden hier werd de identiteit van de verdachte achterhaald. De 21-jarige man kon s avonds om 19.45 uur worden aangehouden in zijn woning in Den Helder.