Gemeente Hulst

aan de levensredders

Hulde aan de levensredders

De gemeente Hulst gaat jaarlijks mensen die een levensreddende handeling hebben verricht, in het zonnetje zetten.

Eerste hulp is van cruciaal belang bij noodsituaties. Jaarlijks worden in ons land vele mensen gered door tijdig ingrijpen van burgers. Bijvoorbeeld doordat ze direct starten met reanimeren als iemand een hartaanval krijgt. Of zelfs doordat ze een bewusteloos persoon uit een brandend huis of een auto te water halen.

Ook in de gemeente Hulst komt het weleens voor dat burgers door snel en goed ingrijpen het leven van een persoon redden. Het zijn prestaties van formaat die letterlijk levensbelangrijk zijn! Het gemeentebestuur wil vanaf dit jaar dan ook graag personen die een levensreddende handeling hebben verricht in het zonnetje zetten tijdens een feestelijke bijeenkomst.

De eerste `Hulde aan de levensredders'-bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 19 november 2011. Iedereen kan een niet-professionele levensredder uit zijn of haar omgeving aanmelden bij de gemeente. Afhankelijk van de `zwaarte' van de aanmelding wordt er vervolgens een afweging gemaakt. Aanmelden kan tot en met donderdag 15 september 2011, via bestuursondersteuning@gemeentehulst.nl of telefonisch via 0114-389130.