Pensioenen mogen geen geheimen kennen

Persbericht van ITDS Business Consultants

Nog los van alle andere turbulente ontwikkelingen op weg naar het jaar 2020 is communicatie een hot thema in de pensioenwereld. Transparante communicatie tussen pensioenfondsen, werkgevers én deelnemers. Die communicatie is dan ook het thema van

Het tweede congres Social Network Pensioen 2020, exclusief voor bestuurders van pensioenfondsen, voor directieleden van pensioenverzekeraars en
voor CFO's van multinationals.

Op donderdag 8 september a.s. om 12.30 uur
in het Amsterdamse Hilton Hotel.

Communicatie, een hot thema
Vorig jaar is Social Network Pensioen 2020 gestart met een congres onder het motto 'Zó houdt ons pensioen perspectief'. Na prikkelende presentaties en openhartige discussies gingen de ruim 200 deelnemers enthousiast, maar ook gewaarschuwd naar huis. CDA-deskundige Pieter Omtzigt zei hardop: "Uw communicatie is van een andere eeuw. Openheid beschadigt niet, maar beschermt juist". Het forum verklaarde de slechte communicatie louter uit angst. Nu, een jaar later, draait het meer dan ooit om communicatie.

Hoogstaand programma
Onder leiding van prof. dr. Sweder van Wijnbergen, hoogleraar Macro-economie aan de Universiteit van Amsterdam, voormalig Secretaris Generaal van het Ministerie van Economische Zaken en top-econoom bij de Wereldbank, zullen gerenommeerde specialisten vanuit verschillende perspectieven hun visie geven en ter inspiratie oplossingen aanbieden:

- Dr. Jan Tamerus - Master Actuaris bij PGGM. Tevens lid van het Pensioenbestuur van de Stichting van de Arbeid. Schrijft al heel lang over de ambivalente ambities in ons Pensioenstelsel en doet belangrijke aanbevelingen in zijn recente proefschrift 'Defined Ambition'. - Dr. Pieter Omtzigt - Een van de weinige overgebleven pensioenspecialisten in de Tweede Kamer. Prominent deskundige in het CDA. Lid van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa (ondervoorzitter van de Commissie Sociale Zaken). - Prof. Dr. Henriëtte Prast - Hoogleraar Financiële Planning aan de Tilburg School of Economics en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Zij publiceert met regelmaat, onder meer in een vaste column van het Financiële Dagblad.
- Folkert Pama - CEO van BeFrank, een samenwerking van Delta Lloyd en Binck Bank. BeFrank won de strijd om de eerste vergunning voor een Premie Pensioen Instelling (PPI).

Initiatiefnemer
Initiatiefnemer van het congres Social Network Pensioen 2020 is ITDS Business Consultants uit Naarden. ITDS staat als specialist midden in de verzekerings- en pensioenwereld. Co-sponsors zijn onder meer Brunel en RGA (Reinsurance Group of America).

Inschrijven
Wilt u dit congres bijwonen, schrijf dan in op: www.pensioen2020.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.pensioen2020.nl
Bijlage:
* persbericht social network pensioen 2020doc




Razende Robot Reporter