Gemeente Almere

Nieuw plan voor `Booneiland'

28-07-2011

jpg De gemeente Almere gaat het `Booneiland', het middelste van de vijf vierkante eilanden in Noorderplassen West, geschikt maken voor uitgifte van particuliere kavels. De gemeente komt met dit plan nu blijkt dat het concept van projectontwikkelaar De Peyler, met drijvende woningen, niet haalbaar is.

De gemeente heeft voor het eiland een inrichtingsplan opgesteld met 16 kavels, bestemd voor particulier opdrachtgeverschap (PO). Het eiland zal worden vergroot tot 100 bij 100 meter conform het geldende bestemmingsplan en in lijn met de andere vier eilanden. Naar verwachting zullen de kavels 1 oktober 2011 in de verkoop gaan, en zal het vergroten en bouwrijp maken van het eiland in de zomer van 2012 plaatsvinden.

Noorderplassen West

Noorderplassen West is populair onder zelfbouwers vanwege de combinatie van stadse gemakken en de rust van de natuur. Je kunt er middenin het bos of op een eiland rechtstreeks aan het water wonen. Een belangrijk deel van de wijk is al door bewoners zelf gebouwd. In 2008 zijn 198 kavels rond de havenkom in verkoop gegaan. In 2009 zijn 55 kavels in en aan de bosrand van de wijk uitgegeven en in maart dit jaar nog eens 22 kavels.

Bijlage(n)


* Impressie Booneiland (pdf 3Mb)