Veilig Verkeer Nederland

Meld u aan voor de workshop `Kies voor kindvriendelijke straten'

donderdag, 28 juli 2011

Meisje speelt buiten Komend najaar vind de workshop `Kies voor kindvriendelijke straten' plaats. De workshop gaat in op het belang van kindvriendelijke straten en biedt handvatten voor de inrichting ervan. VVN en DTV Consultants organiseren de bijeenkomst in het kader van het Europese project Bambini.

Wat is Bambini?

Bambini heeft als doel om, op Europees niveau, ouders met jonge kinderen te stimuleren meer gebruik te maken van duurzaam vervoer: lopen, fietsen en openbaar vervoer. Leren kinderen bijvoorbeeld op jonge leeftijd fietsen, dan kunnen de ouders met hen op de fiets naar school in plaats van ze met de auto te brengen. Met voorlichting, training en activiteiten wil Bambini ouders in een vroeg stadium bereiken.

Veilig spelen

De thema's van Bambini zijn fietsen en lopen, milieu en internationaal. Binnen het project is aandacht voor woonerven en speelstraten. Bambini wil gemeenten, ouders, buurthuizen en verenigingen overtuigen van het belang van kindvriendelijke straten, zodat kinderen veilig kunnen spelen. Door buiten te spelen ontwikkelen kinderen immers hun fysieke, mentale en coördinerende vaardigheden.

Meld u aan

De voorlopige datum van de workshop `Kies voor kindvriendelijke straten' is 28 september. De workshop vindt alleen plaats bij voldoende deelnemers. Aanmelden kan tot 1 september bij Janneke Zomervrucht, j.zomervrucht@vvn.nl.