Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Sloopwerkzaamheden Weidestraat e.o. bijna afgerond

28 juli 2011 - Begin april van dit jaar is begonnen met de sloop van ruim 50 woningen aan de Weidestraat en Nieuwstraat en het bedrijvencomplex aan de Ambachtstraat in Leidschendam-Zuid. Omwille van de openbare veiligheid en voorkomen van meer overlast in het gebied, zijn de werkzaamheden versneld uitgevoerd. Na de verwijdering van de asbesthoudende materialen zijn de gebouwen neergehaald tot aan de begane grondvloer door een gespecialiseerd sloopbedrijf. Het puin is inmiddels afgevoerd. Het terrein moet nu nog worden afgevlakt. Eind augustus 2011 zullen de werkaamheden volledig zijn voltooid. Het terrein zal daarna worden beheerd door de woningcorporatie Vidomes. De hekken blijven om de slooplocatie staan.

Sloopwerkzaamheden Weidestraat en omgeving Omdat het huidige bestemmingsplan niet geschikt is voor de nieuwbouwplannen, is een vervangend (project)bestemmingsplan in voorbereiding. Maar de procedure kan nog niet worden gestart. Daarvoor moeten de afspraken over het bouwplan, de inrichting van het openbare gebied, de financiën en de planning met woningcorporatie Vidomes en projectontwikkelaar Schouten de Jong zijn afgerond. En dat is nog niet het geval.

Omwonenden van het gebied en de klankbordgroep van de Weidestraat worden per brief geïnformeerd over de sloopwerkzaamheden. Voor informatie kunt u contact opnemen met de projectleider Carl de Koning via telefoonnummer 14 070.

Lees meer over wijkontwikkeling Leidschendam-Zuid