Waterschap Groot Salland


Waterschap maakt vervuilde sloot Genemuiden schoon

Laatste wijziging: 28 juli 2011

Als gevolg van een persleidingbreuk ter hoogte van de Randweg in Genemuiden is er vervuiling met afvalwater opgetreden in de aanliggende sloot. De vervuiling is aangetroffen in het gedeelte tussen de N759 (provinciale weg) en het volkstuinencomplex. Om te voorkomen dat het water verder het gebied instroomt, is het waterschap donderdagochtend 28 juli gestart met het verwijderen van de zogeheten `vuilprop' en het aanvoeren van vers water. Deze werkzaamheden nemen enkele dagen in beslag. Direct na het ontdekken van de breuk, is de persleiding al gerepareerd.

Vlakbij de sloot is enige geuroverlast ontstaan. Dit verdwijnt naarmate de schoonmaakwerkzaamheden vorderen. Het waterschap heeft omwonenden en volkstuinvereniging De Vruuters, waarvan de tuinen langs een deel van de sloot liggen, op de hoogte gebracht van de werkzaamheden. Aan de tuinders is het advies gegeven tijdens de werkzaamheden het slootwater niet te gebruiken voor beregening. De toevoer van het water uit de sloot naar plas het Varkensgat is tijdelijk afgesloten.

Door de genomen maatregelen is de situatie stabiel. De vuilprop is geïsoleerd, waardoor het relatief snel en makkelijk verwijderd kan worden. De prioriteit van het waterschap ligt bij het schoonmaken van de sloot en het aanvoeren van schoon water. Wat de oorzaak van de persleidingbreuk is, wordt onderzocht. Het waterschap doet er alles aan om eventuele overlast zo veel mogelijk te beperken.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl