Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Discussienota verkeersvisie Oude Dorp - Amerongen

De gemeente heeft een discussienota opgesteld over de verkeersvisie op het oude dorp in Amerongen.

Deze discussienota ligt momenteel ter inzage. Begin juli is er een discussiebijeenkomst geweest met een aantal bewoners van het Oude Dorp. Tot en met woensdag 31 augustus kan iedereen reageren op deze discussienota.

In de discussienota is een globale beschrijving gegeven van de huidige situatie en staat beschreven wat de consequenties zijn van de heropening van het kasteel. Ook is een samenvatting gegeven van het verkeersonderzoek dat enkele jaren geleden is gehouden. De notitie eindigt met een voorstel voor de verkeersvisie over het Oude Dorp, inclusief een mogelijk maatregelenpakket op hoofdlijnen. De visie is erop gericht de verkeersdruk in het oude dorp te verminderen en de leefbaarheid en veiligheid te vergroten.

Een mogelijkheid hiertoe is bezoekers buiten het oude dorp te laten parkeren (o.a. op de Groene Entree). In deze verkeersvisie heeft een rondweg geen prioriteit en worden de verbindingen over de Lekdijk en de pont in stand gehouden, maar niet gestimuleerd.

Waar vindt u de discussienota?
De volledige discussienota kunt u tot 1 september inzien in de Gemeentewinkel in Cultuurhuis Pléiade in Doorn. De digitale nota is raadpleegbaar via de gemeentesite: www.heuvelrug.nl .

Hoe kunt u reageren op deze discussienota?
Tot 1 september kunt u mondeling en schriftelijke reageren op deze nota. Neem hiervoor contact op met Sandro Vlug, (0343) 56 58 53, of mail: sandro.vlug@heuvelrug.nl of via de post:
Gemeente Utrechtse Heuvelrug, t.a.v. de heer A. Vlug, Postbus 200, 3940 AE Doorn.

Vervolgproces
Op basis van deze bijeenkomst, de binnengekomen reacties en gesprekken met onder andere Platform Amerongen Inspireert, wordt de visie mogelijk aangepast. De definitieve versie van de verkeersvisie wordt in het najaar opnieuw ter inzage gelegd. Na afronding van dit interactieve proces wordt de verkeersvisie ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd.