Gemeente Alkmaar


Gratis parkeren voor gehandicapten uitgebreid

Gebruikers van een gehandicaptenparkeerkaart kunnen langer én op meer plaatsen gratis parkeren. Er kan in de Binnenstad drie uur en in de omringende wijken vier uur gratis geparkeerd worden op alle gehandicapten parkeerplaatsen én betaald parkeerplaatsen. In de afgelopen week zijn alle parkeerautomaten voorzien van nieuwe stickers met de nieuwe maximum uren.

De maximale parkeerduur op de betaald parkeerplaatsen is langer dan voor 'gewone' gebruikers. Dit in verband met de meer benodigde tijd voor lopen/ rolstoelgebruik. De parkeerders met gehandicaptenparkeerkaart hebben voor drie uur (Binnenstad) of vier uur (omringende wijken) vrijstelling van het betalen van parkeergeld, maar moeten wel gebruik maken van de blauwe parkeerschijf. Dit vanwege de maximale parkeerduur.

De vrijstelling van het betalen van parkeergeld is niet geldig op gehandicaptenparkeerplaatsen in de garages. Hiervoor geldt het normale parkeertarief. Er mag niet worden geparkeerd op gehandicaptenparkeerplaatsen waar onder het bord een onderbord met een kenteken is bevestigd, deze plaats is dan gereserveerd.