Gemeente Beverwijk



Strand Wijk aan Zee schoon en veilig volgens provincie NH.

Het strand bij Wijk aan Zee is door de provincie Noord-Holland gecontroleerd op veiligheid en hygiëne. Bij de controle is onder andere gekeken naar de kwaliteit van het zwemwater, de aanwezigheid van een EHBO post, de reddingsbrigade en voldoende toiletgelegenheid. Ook werden de parkeerplaatsen voor auto's, fietsen en bromfietsen bekeken en of de op het strand geldende regels en aanwijzingen duidelijk zijn aangegeven. Dit alles is dik in orde en het strand zag er zeer verzorgd uit, aldus de inspecteur van de provincie.

Schoon strand

Dit jaar is de proef met het uitbesteden van het schoonmaakwerk van het strand door de gemeente aan de strandexploitanten voortgezet. Sinds twee jaar ruimen de strandexploitanten het strand op en worden bijvoorbeeld de afvalbakken door hen geleegd. Het grote voordeel hiervan is dat de strandexploitanten elke dag op het strand zijn in tegenstelling tot de gemeentemedewerkers. Als het op zaterdag erg druk is geweest, wordt op zondagochtend het strand schoongemaakt voordat de nieuwe badgasten komen. Een ander voordeel is dat de exploitanten de benodigde machines, voertuigen en mankracht met elkaar uitwisselen waardoor efficiënt kan worden gewerkt. Deze unieke vorm van samenwerking tussen gemeente en strandexploitanten wordt door andere kustgemeenten en organisaties zoals Stichting Nederland Schoon met belangstelling gevolgd.

Blauwe vlag

Het strand van Wijk aan Zee is hard op weg om de felbegeerde Blauwe Vlag terug te verdienen. Wijk aan Zee heeft in het verleden een Blauwe Vlag gehad maar door het aanscherpen van de regels en het feit dat er een riooloverstort op het strand aanwezig is, moest die worden gestreken.

Beverwijk, 28 juli 2011