Politie Gelderland-Zuid

Gestolen auto teruggevonden, 4 man aangehouden

Winssen/Nijmegen, 28-07-2011 o Na een woninginbraak maandagnacht in Winssen, waarbij ook een personenauto werd weggenomen, startte de politie met een onderzoek. Dit leidde woensdagmiddag naar een bedrijf aan de Rouwenboschweg in Nijmegen. Daar trof de politie niet alleen de gestolen auto aan, maar ook een hennepkwekerij. Vier aanwezige personen zijn direct aangehouden.

In de nacht van maandag op dinsdag vond tussen 23.00 uur s avonds en 07.00 uur s morgens een woninginbraak plaats aan de Notenboomgaard in Winssen. Diverse waardepapieren en een personenauto werden weggenomen. De bewoner waarschuwde de politie en deed aangifte. Daarop begon een rechercheonderzoek.

De gestolen auto bleek een leaseauto die voorzien was van een track and trace systeem. Dit gaf een goed aanknopingspunt voor verder onderzoek. Het leasebedrijf werd benaderd en via het systeem kon achterhaald worden waar de auto zich op dat moment bevond.

Aanhoudingen en zoekingen
Tijdens een actie woensdagmiddag op de Rouwenboschweg in Nijmegen ging de politie een bedrijf binnen. Agenten traden ter inbeslagneming binnen in enkele loodsen. Zij troffen daar diverse gedemonteerde onderdelen van de gestolen auto aan, maar ook onderdelen van andere autos die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Vier personen die zich in het bedrijf bevonden, zijn aangehouden op verdenking van diefstal of heling. Het gaat om mannen afkomstig uit Nijmegen in leeftijd variërend van 45 tot 52 jaar.

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau, zijn in verzekering gesteld en worden verhoord.

Hennep

In één van de loodsen vonden de agenten een in werking zijnde hennepkwekerij, bestaande uit zon 700 hennepplanten. De planten en toebehoren werden voor het onderzoek in beslag genomen en daarna vernietigd.

De Districtsrecherche van Tweestromenland werkt nog volop aan dit onderzoek.
(08)

Laatst gewijzigd 28-07-2011 15:48 | © Regio Gelderland-Zuid |