Politie Gelderland-Midden

Politie waarschuwt voor babbeltruc

Publicatiedatum: 28-7-2011 16:07:45

GEMEENTE EDE / WAGENINGEN- In de gemeente Ede en Wageningen zijn de afgelopen week meerdere mensen het slachtoffer geworden van oplichters aan de deur die de zogenoemde babbeltruc toepassen. De politie waarschuwt dan ook alert te zijn op dit soort praktijken en laat onbekende mensen niet zomaar binnen in uw woning.

Twee Bennekomse dames op oudere leeftijd kregen de afgelopen week aan het einde van de middag bezoek van twee vrouwen die een bos bloemen aanboden. De vrouwen vroegen vervolgens of ze naar het toilet mochten waarna ze de woning verlieten. Op een later moment constateerden de slachtoffers dat er sieraden weggenomen waren.

Signalement
De slachtoffers verklaarden dat er twee vrouwen voor de deur stonden met een bos bloemen. Het zou gaan om een blonde en donkerharige vrouw van ongeveer 20 en 30 jaar oud. Een van de vrouwen zou een slank postuur hebben en de andere vrouw was volgens de slachtoffers wat molliger. Beide vrouwen zouden rond 1.60 lang zijn. Als u iets verdachts ziet neemt u dan direct contact op met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---