Ingezonden persbericht


RADIONL brengt ode aan Johnny Hoes met Marianne Weber en Thomas Berge!

SNEEK, 28 juli 2011 - RADIONL brengt vrijdag een ode aan de zaterdag op 94-jarige leeftijd overleden zanger, componist, producer en muziekuitgever Johnny Hoes. Tussen 12.00 en 15.00 uur staat de zender volledig in het teken van Johnny Hoes met naast een interview met zijn zoon Adri-Jan Hoes, ook gesprekken met artiesten als Anneke Grönloh, Marianne Weber, Stef Ekkel en Thomas Berge die mede groot geworden zijn door de inzet van Johnny Hoes.

Zijn zoon Adri-Jan Hoes is ondanks het verdriet positief gestemd "Mijn vader heeft ons altijd voorgehouden dat het een prestatie is dat hij 94 jaar geworden is, en sprak de woorden, dan hebben jullie wel wat te vieren".

De 'keizer van de smartlap', zoals hij in de showbusiness vaak werd genoemd, heeft zijn leven lang gestreden voor het volkse Nederlandse lied. Niet alleen zong hij zelf verdienstelijk, maar in de Telstar studio's was het een komen en gaan van artiesten en werden duizenden hits geschreven, opgenomen en geboren van artiesten als De Zangeres Zonder Naam, Henk Wijngaard en Arne Jansen. Naast het volkse repertoire stond Hoes ook aan de wieg van de Nederpop in de jaren tachtig met bands als Toontje Lager, Doe Maar en Normaal.

De afgelopen week reageerden luisteraars van RADIONL massaal op het overlijden van de icoon die één van de grondleggers was van de Nederlandstalige muziek in Nederland. Reden voor RADIONL om Johnny Hoes een ode te brengen via de radiozender waar de producten van Telstar dagelijks aan bod komen.

RADIONL is een regionaal commercieel radiostation dat 24 uur per dag, 7 dagen per week, gezelligheid op de radio brengt. Dagelijkse gepresenteerde programma's als Morgenstond, Koffietijd, Op Volle Kracht, BELNL en de RADIONL & TV Oranje Top 30 worden gevuld met lekkere Hollandse meezingers van echte RADIONL-sterren als Jannes, Marianne Weber, Django Wagner, Frans Duijts, Sieneke en Helemaal Hollands met de hits van toen en nu. Het programma Morgenstond won twee jaar geleden de Radio Ring 2009, de publieksprijs voor het beste radioprogramma van Nederland.

()

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht